Editie 20, oktober 2020

EEN CAMPER IS EEN MOOI BEZIT -

De foto bij het voorwoord werd eind juni gemaakt, op reportage in Frankrijk. Na maanden konden we eindelijk weer op pad. Reizen bleek anders, rustiger; in Frankrijk zag je vooral Fransen. Nu de zomermaanden voorbij zijn, zien we dat er minder is gereisd dan dat we na de eerste versoepelingen dachten. Uit voorzichtigheid – wat anders? – zijn veel mensen dicht bij huis gebleven. Vliegvakanties waren geheel weggevallen, nieuwe invullingen werden gezocht. Het zal de camperaars niet zijn ontgaan: onze manier van reizen, die toch al in de lift zat, kreeg een boost door Covid-19. In juni was er een run op campers, menig handelaar verkocht zijn hele occasionvoorraad. De branche schrok in het voorjaar: de campings gingen dicht, bij veel handelaren werd het erg stil. Na een maand of twee begon voorzichtig het herstel, al hebben campings en camperplaatsen wel een belangrijk deel van het seizoen gemist. De camperindustrie draait op volle toeren, de eerste grote beurs is weer gehouden en kan betrekkelijk succesvol worden genoemd. Omdat de grootste Nederlandse beurs, in Utrecht, niet doorgaat, is dit nummer vergezeld van een bijlage met veel nieuws over de campermodellen van 2021.

Wat is het toch fijn als je een camper hebt – dat was ook een conclusie van deze coronazomer. Afstand houden? Geen probleem. Sanitair dicht of met beperkingen geopend? De camperaar heeft doorgaans alles aan boord. In de hoop, en eigenlijk wel de verwachting, dat het maken van mooie reizen mogelijk blijft, bieden we hier met liefde weer wat inspiratie aan.

Harry Schuring

hoofdredacteur

h.schuring@topcamper.nl

U bezoekt de website in Internet Explorer, deze browser is verouderd. Wij kunnen u niet garanderen dat de website optimaal functioneert. Wij raden u aan een andere browser te gebruiken.