Editie 22, oktober 2021

LEVE DE ZELFSTANDIGHEID -

In reisreclame, op social media, in kranten, tijdschriften en op radio en televisie was deze zomer een veel gehoorde kreet: ‘We mogen weer’. In hoeveel talkshows zag ik niet de ANVR-voorman klagen en pleiten, of de gewichtige mannen van Corendon en TUI? Als je vakantie afhankelijk is van vliegtuigen die wel of niet naar Spanje of Turkije kunnen vliegen, dan was de onzekerheid daarover natuurlijk ook niet aangenaam. Toen het rood en oranje geleidelijk van de Europese kaart verdwenen, konden camperreizigers zeggen: ‘We gaan weer’. Ieder zijn meug, maar wat is het fijn om een camper ter beschikking te hebben!

Behalve over nieuwe campers en over ontwikkelingen op de markt brengen we in dit nummer natuurlijk weer veel reisverhalen. Voor de tweede keer reizen we mee met Jan en Loes door Afrika. In Nederland bezoeken we Noord-Holland en rijden we een onderhoudende fietsroute door Den Haag. We toeren met de nieuwe Hymer Tramp S 585 door het Franstalige deel van België langs kleine en grote brouwerijen van speciaalbier; zo komen we in prachtige Waalse streken. Onze culinaire redacteur blijft in zijn eigen Limburg: hij vertelt alles over de asperge. In Italië bezoeken we de vlakke streek waar de meeste reizigers in de hete zomer het liefst snel doorheen rijden: de Povlakte, een bedrijvig gebied met veel cultuur. In najaar en winter is het lint van middeleeuwse steden zeer aantrekkelijk. En nog meer reizigers die hun eigen weg volgen: Mia en Clemens maken thematische tochten door Noord-Amerika en Kaylee zou een paar maanden weg gaan met haar busje maar zit na een half jaar nog op een Canarisch eilandje.

Harry Schuring

Hoofdredacteur

h.schuring@topcamper.nl

U bezoekt de website in Internet Explorer, deze browser is verouderd. Wij kunnen u niet garanderen dat de website optimaal functioneert. Wij raden u aan een andere browser te gebruiken.