Editie 13, maart 2017

MIJLPAAL

Enkele maanden geleden werd het aantal van 100.000 campers in Nederland gepasseerd. U leest er meer over in deze TopCamper. Dat is natuurlijk goed nieuws voor een ieder die bij de campermarkt is betrokken. Ook voor u en de andere Nederlandse camperaars kan dit positief zijn. Met camperreizigers zal immers meer rekening worden gehouden als hun aantal groter is. De infrastructuur moet dan wel gelijke tred houden met de groei. In Nederland mag het aantal camperplaatsen best verder omhoog. In Duitsland vroeg de redactie van een van de grote campertijdschriften zich onlangs af of de enorme verkoopgroei geen problemen gaat opleveren op de soms al vrij drukke camperplaatsen daar. Dat strookt overigens wel met onze eigen ervaringen: veel (populaire) camperplaatsen zijn in weekends en in de zomer aan het eind van de middag al behoorlijk gevuld; aardige bijkomstigheid daarvan is dat je zo nog eens op een onverwachte plek uitkomt, doordat je moet uitwijken. Ook gehoord in Duitsland: ‘Zal er door die enorme groei van het aantal Reisemobile wel voldoende werkplaatscapaciteit zijn voor onderhoud en reparatie?’ Daar zou je je toch geen zorgen over hoeven maken, een gat in de markt wordt doorgaans snel opgevuld. In Nederland zal dit trouwens echt geen probleem worden.

Er blijven dus mensen bijkomen in camperland. In dit nummer hebben we de ervaringen opgetekend van enkele ‘nieuwe’ camperaars. Een Zaandamse triatleet vertelde ons hoe hij met zijn vrouw de zoektocht naar hun ideale camper had opgezet. Van twee stellen, beide uit Brabant, doen we verslag van hun eerste camperreis, in Europa. Het ene ging dolblij met een splinternieuwe halfintegraal de Alpen over voor een gericht bezoek in Italië. Het andere paar maakte met een huurcamper een prachtige natuurreis door Noorwegen. Dat beviel zo goed dat ze daarna zelf een camper hebben gekocht; IJsland is de volgende groene bestemming.

Harry Schuring - hoofdredacteur

Cover

U bezoekt de website in Internet Explorer, deze browser is verouderd. Wij kunnen u niet garanderen dat de website optimaal functioneert. Wij raden u aan een andere browser te gebruiken.