Editie 15, maart 2018

AVONTUUR -

Onder de lezers van TopCamper magazine bevinden zich nogal wat avontuurlijk ingestelde camperaars. Zo zijn er onder u mensen die meer onderweg zijn dan thuis. ’s Winters een paar maanden naar Spanje en Marokko, plus ’s zomers een trektocht door Scandinavië of de Baltische landen – het zijn geen uitzonderingen. In deze TopCamper laten we een paar echte avonturiers aan het woord. Het ene stel maakt een wereldreis in etappes: in vier winters van Vuurland naar Tiel in een Mercedesbus. In dit nummer volgen we ze in Zuid-Amerika; begin 2019 komt het volgende reisdeel aan bod. Een ander koppel was afgelopen jaar een maand of tien onderweg met een tot camper omgebouwde truck, een heus expeditievoertuig. Hun verhaal en hun foto’s laten zien waarom ze zich zo thuis voelden in de Balkan. Ik weet niet hoe het u vergaat als u zulke artikelen leest en de foto’s bekijkt, maar ik word er altijd behoorlijk hebberig van. Wil ik ook!

Maar ook in de meer gebruikelijke reislanden valt er nog veel te ontdekken. Want hoeveel van u kennen bijvoorbeeld de Leiestreek in Vlaanderen, of het Ertsgebergte in het Oost-Duitse Saksen? Bent u daar al geweest? Misschien wilt u zich laten verleiden door ons Ierlandartikel? Bij het lezen van dat verhaal liep het water mij in de mond. Wie een week of vier de tijd heeft en niet opziet tegen een paar boottochten kan een sfeervolle camperreis maken in dat authentieke land.

Het aantal campers stijgt nog steeds, en flink zelfs. Dat betekent dat onze lezersgroep zich verder zal uitbreiden. Ook nieuwe lezers willen we weer graag inspireren. En zo groeit ook de kans op nieuwe bijzondere reizen waar wij dan weer graag verslag van zullen doen. Bonne route!

Harry Schuring

hoofdredacteur

Cover

U bezoekt de website in Internet Explorer, deze browser is verouderd. Wij kunnen u niet garanderen dat de website optimaal functioneert. Wij raden u aan een andere browser te gebruiken.