Editie 8, oktober 2014

ULTIEME MOBILITEIT

Bij TopCamper zijn we blij: het aantal mensen dat kiest voor reizen met een camper blijkt nog steeds te groeien. De brancheorganisaties meldden onlangs een flinke plus in het totale Nederlandse camperpark; ook huren Nederlanders vaker een camper voor een vakantie in Europa. Camperaars gaan in alle jaargetijden op pad, maar in de zomer zijn er natuurlijk veel campers onderweg. Mensen die terugkomen vertellen mooie verhalen over hun bestemmingen, hun ontmoetingen en hun tochten langs 's heren wegen. Uit al die verhalen spreekt een prettig klinkende tevredenheid over de manier waarop de vertellers reizen. Ook doorgewinterde camperbezitters zijn zich vaak bewust van de grote vrijheid die het reizen per camper verschaft. En nieuwkomers in camperland ervaren de onafhankelijkheid die camperen geeft als een ontdekking. Het cliché ‘niets hoeft en alles kan’ wordt nog al eens gebezigd, en terecht.
Ach, we hoeven u, als lezer van dit blad, vast niets te vertellen. U gaat waarschijnlijk liever op zoek naar nieuwe verleidingen, bestemmingen en inspiratie. Wel, TopCamper magazine is iets dikker dan normaal dus er liggen bijna honderd bladzijden op uw keurend oog te wachten.

Mag ik er toch nog één schepje bovenop doen? Het is echt het ei van Columbus niet maar ik blijf er vol van: de combinatie van camper en fiets. Onze mountainbikes staan altijd achterop, geschikt voor woestijnpistes en asfaltjungle. Met die combinatie hebben we talloze Europese steden bekeken, ook drukke steden waar je niet of nauwelijks kunt parkeren. Zoals Milaan: de camper stond op een boerenhoeve-camperplaats (Cascina Gaggioli) aan de rand van de stad. 's Ochtends fietsten we in een half uurtje naar de Piazza del Duomo! En 's avonds die zes kilometer weer terug om te overnachten tussen het groentenwinkeltje en de koeienstal. Kun je mobieler zijn?

Harry Schuring - hoofdredacteur

Cover

U bezoekt de website in Internet Explorer, deze browser is verouderd. Wij kunnen u niet garanderen dat de website optimaal functioneert. Wij raden u aan een andere browser te gebruiken.