Editie 9, april 2015

EEN ITALIAANS DAL

Een jaar of wat geleden reed ik, met een huurauto, over eindeloos lijkende kiezelwegen in Argentinië, evenwijdig aan het machtige Andesgebergte. Prachtige ritten waren dat, maar de bodemplaat van de kleine Japanner zat wel akelig dicht bij de stenenrug die hoog tussen de rijsporen lag. Later heb ik vaak gedacht dat ik nog wel eens zo’n road trip door het zuiden van Zuid-Amerika wil maken. Nu weet ik hoe. TopCamper verre-reizenspecialist Reinout Burgers tekende de ervaringen op van Caroline Bier, een ondernemende vrouw die er haar werk van heeft gemaakt om met 4x4 campers reizen door Patagonië te maken. Haar verhalen en zeker ook de beelden daarbij maken wel erg reislustig. De beschrijving van de grote leegten en de woeste natuur doen verlangen naar het camperstuur in je handen.

Maar eerst nog wat dichter bij huis. Als dit nummer naar de drukker gaat, kan ik aan een vakantie beginnen. En dat wordt een heerlijke, ontspannen Europatrip. De winter lijkt zich terug te trekken, het is weer tijd voor de eerste bloemen, opgewonden vogels en misschien wel een terrasje. In het vroege voorjaar naar het zuiden rijden is wel een van de mooiste reizen die je door onze Europese klimaten kunt maken, althans zo denken wij er thuis over. Misschien met nog wat regen en de winterjas nog aan richting de Alpen, daar nog een wandeling in de sneeuw maken en dan … aan de andere kant van de bergen afdalen. Geen groter genot dan begin april aan de zuidkant van de Alpen een Italiaans dal in te rijden. De lucht is warmer, het gras is al groener, de fruitbomen staan er al in bloei – de invloed van de Middellandse Zee is in alles merkbaar.

En dan is het nog maar net voorjaar. Ik wens alle lezers prachtige reizen toe dit jaar.

Harry Schuring - hoofdredacteur

Cover

U bezoekt de website in Internet Explorer, deze browser is verouderd. Wij kunnen u niet garanderen dat de website optimaal functioneert. Wij raden u aan een andere browser te gebruiken.