Maak een camperreis naar Tsjechië

Advertorial

Maak een camperreis naar Tsjechië; verrassend, afwisselend en vol beleving!

Tsjechië is een geweldig kampeerland en de beste manier om dit land te ontdekken is door een rondreis te maken. Er zijn indrukwekkende natuurgebieden, fotogenieke stadjes en een kasteel of burcht is nooit ver weg. Trek erop met de camper en laat je verrassen!

Tsjechië ligt op 800 kilometer rijden van de Nederlandse grens. Het land is bekend om de prachtige hoofdstad Praag, de pils en de aantrekkelijke prijzen, maar er is meer. Tsjechië kan gerust het land van kastelen worden genoemd, er zijn er bijna drieduizend! Daarnaast heeft het 600 brouwerijen, 15 werelderfgoed locaties, vier nationale parken en zijn er campings over het hele land verspreid. Het aantal camperplekken in Tsjechië is nog beperkt en wild kamperen is niet toegestaan, maar er zijn genoeg campings waar ook campers welkom zijn.

Reizen langs natuur en werelderfgoed

Aan bezienswaardigheden geen gebrek in Tsjechië. Elke regio is weer net even anders en heeft prachtige plekjes om te bezoeken. Een mooi gebied om de reis te beginnen is het Boheemse Woud. Het is het grootste nationale park van Tsjechië en wandelaars en fietsers kunnen zich hier volop uitleven. Er gaan schitterende routes naar voormalige gletsjermeren, naar de bron de rivier de Moldau en door dichte bossen. Dit gebied was ontoegankelijk tijdens het communistische regime en hierdoor is de natuur nauwelijks aangetast. Cultuur kan opgesnoven worden in de UNESCO steden Česky Krumlov, Telč en Třebíč. Pittoreske steden met kleurrijke huizen, prachtige pleinen, kastelen en een interessante geschiedenis.

Toeren door Moravië

Het zuidoosten van Tsjechië is de plek voor wijn-, fiets- en cultuurliefhebbers. Bij diverse wijnboerderijen zijn er kampeerplekken, maar ook grotere campings zijn er te vinden. Een van de mooiste attracties in Zuid-Moravië is het cultuurlandschap Lednice-Valtice, maar ook de gezellige stad Brno is een bezoek waard. In het noorden van Moravië bevinden zich het Jeseník en het Beskiden gebergte. Bosrijke gebieden met pittoreske kuuroorden en tal van wandelroutes. De natuurgebieden zijn daarnaast ideaal te combineren met een cultureel uitstapje naar het openluchtmuseum in Rožnov pod Radhoštěm, de stad Ostrava en het imposante kasteel Hradec nad Moravicí. Vergeet ook niet het lokale frgály gebak te proeven.

Praagse pracht

Praag mag niet ontbreken tijdens een reis naar Tsjechië. Het historische centrum zit vol schatten, waarvan de Karelsbrug en de Praagse Burcht het bekendst zijn. Ook leuk is om op pad te gaan met een bierexpert of ontdek de stad per fiets of boot. Veel campings zijn uitstekend verbonden met het openbaar vervoer en liggen in een rustige omgeving buiten het centrum. Interessante uitstapjes in de buurt van Praag zijn naar het stadje Kutná Hora en de imposante kastelen Karlštejn en Křivoklát.


Meer informatie:

www.visitczechrepublic.com/nl-NL

www.camp.cz

Een gratis informatiepakketje kan aangevraagd worden via amsterdam@czechtourism.com

Laat een reactie achter

U bezoekt de website in Internet Explorer, deze browser is verouderd. Wij kunnen u niet garanderen dat de website optimaal functioneert. Wij raden u aan een andere browser te gebruiken.