Benimar Amphitryon 957

Goed gastheerschap

Amphitryon 957

Het merk Benimar, onderdeel van de Triganogroep, is de enige Spaanse loot aan de kampeerautoboom. Voor 2020 is Benimar er eindelijk in geslaagd een volwaardige, goed gebouwde integraal te presenteren. Wel even wennen, een nieuwe integraal én een nieuwe naam: Amphitryon. Deze naam uit de Griekse mythologie kreeg in de moderne tijd de betekenis ‘gulle gastheer’.

Tekst en foto’s: ­CamperCaKe

Er zijn twee indelingen met eenpersoonsbedden en één met een queensbed, alle drie 7,42 m lang. De indeling met twee laaggeplaatste bedden en een comfortabele badkamer over de gehele achterzijde trekt onze aandacht.

Exterieur

De Amphitryon staat er strak en chic bij door z’n modieuze bestickering. Als basis krijgt deze integraal een Fiat Ducato met de nieuwe 140 pk motor. Als optie zijn de 160 pk motor en de nieuwe 9-traps automatische versnellingsbak verkrijgbaar. Dankzij de sandwichopbouw, die geheel van polyester is, krijgt vochtinwerking geen kans. Fijn dat Alde na twintig jaar weer terug is bij Benimar want deze luxeverwarming (optie) verhoogt het comfort aanzienlijk. De opbergruimte onder het bed rechts achter is beperkt, passen en meten dus wat het campingmeubilair betreft. Echt comfortabel zijn de lage instap en de brede toegangsdeur. Benimar plaatst standaard een booster om de huishoudaccu tijdens het rijden te laden, prima service! Deze accu staat in de bank achter de passagiersstoel, evenals de rest van de elektrische installatie. De draaibare pilootstoelen van FASP zitten perfect.

Interieur

Benimar haakt in op de nieuwe trend in camperland, een zithoek met twee tegenover elkaar geplaatste banken. Zo’n loungezit geeft een enorm ruimtegevoel, zeker als je de vierkante tafel nog halveert. Om passagiers onderweg in de rijrichting te laten zitten verander je de banken in twee stoelen, inclusief hoofdsteunen. De moderne interieurlook en fraaie houttint geven een goed gevoel. Prettige details zijn de usb-aansluitingen bij de passagiersstoel en een handige lade naast de bank. De witte bovenkasten vallen in de smaak door de verborgen sluitingen en de praktische open vakken eronder.

Koken

Het smalle maar ruime keukenblok tegenover de toegangsdeur is een prima keuze want er ontstaat zo veel loopruimte. Het driepitsgasstel oogt eenvoudig, de werk- en opbergruimte is dik voor elkaar. Fijn is de afzuigkap, en handig is een kruidenrekje aan de wand. De smalle Thetford koelkast (141 l) beschikt over een grote groentelade en staat links van de toegangsdeur. Een praktische apothekerskast staat ernaast, echt fijn in het gebruik.

Slaapkamer

De vloer in het woongedeelte heeft twee opstapjes, bij de voorstoelen en naar de slaapkamer. Een decoratieve schuifdeur sluit de gerieflijke slaapkamer af van de leefruimte. Die slaapkamer met twee lage eenpersoonsbedden is een genot. Trouwens, als je het hoofdeinde omhoog zet heb je een fijne leesplek. Naast de grote bovenkasten hebben de bedden enkele laden onder het voeteneinde, altijd praktisch. Wie voor zo’n gerieflijke, lage bedindeling kiest levert wel de garage in. Maar een fietsenrek op het chassis is een prima alternatief. Eventuele gasten kunnen in het hefbed boven de cabine.

Badkamer

Het achterste gedeelte van de camper is beslist niet het minste. Hier staat de camperaar een comfortabele badkamer ter beschikking, over de gehele breedte en met alles erop en eraan. Een groot, ondoorzichtig raam in de achterwand geeft snel frisse lucht na een douchepartij. Maar een klein dakluik openzetten kan ook. In de diepe hangkast boven het Thetford draaitoilet past een flinke garderobe.

Resumé

Met de Amphitryon 957 brengt Benimar een moderne camper op de markt die de op comfort gestelde camperaar blij maakt, een reisgenoot om veel plezier aan te beleven. Benica, de Nederlandse dealer, biedt de nieuwe integraal aan voor een speciale prijs: € 91.700, inclusief een aantrekkelijke standaarduitrusting.

U bezoekt de website in Internet Explorer, deze browser is verouderd. Wij kunnen u niet garanderen dat de website optimaal functioneert. Wij raden u aan een andere browser te gebruiken.