Globe-Traveller Voyager X

EEN VREEMDE EEND IN DE BIJT?

Voyager X

Ook in Polen dringt de immense populariteit van de buscamper door. ’s Lands kampeerbusfabrikant Globe-Traveller draagt daar zeker aan bij. Het merk biedt vijf modellenreeksen waarvan de Active en de Challenge tot de zogenaamde instappers behoren; in die modellen is er keuze uit vier indelingen en de hoogte is 2,60 m. Model Explorer heeft een hoger busdak, 2,80 m. En tot slot de beide paradepaardjes, de Pathfinder en de Voyager. Robuuste polyester aanpassingen geven deze wagens beduidend meer cachet. Wij nemen een kijkje in de Voyager X, een wagen van 2,95 m hoog en 6,36 m lang.

Tekst: CamperCaKe

Foto’s: fabrikant, CamperCaKe,

De Voyager is leverbaar met zowel een Fiat als een Peugeot basisvoeruig, met de daarbij behorende motoren en carrosseriekleuren. Tussen die merken zijn er geen grote verschillen. De motoren zijn iets anders en bij Peugeot ontbreekt helaas de mogelijkheid van een automaatversie.

Exterieur

Tijdens de bouw van de Voyager krijgt de voorzijde een nieuwe, polyester kop. Hierdoor ontstaat meer stahoogte. Bovendien past dan voorin een bovenbed. Aan de achterkant ongeveer hetzelfde verhaal. Hier vervangt een polyester achterwand met klep de klassieke openslaande deuren. Zo verandert het bestelbusuiterlijk in een smaakvolle kampeerbus. Trouwens, vlak de isolatieverbetering niet uit plus de binnenruimtewinst van maar liefst twaalf centimeter. De bagageruimte onder het bed is bereikbaar via de achterklep waar u ook de cassette van het toilet aantreft. Prettig is de geheel vlakke dubbele binnenvloer waarin de watertanks vorstvrij zijn opgeborgen. De Voyager is voorzien van inbouwramen, standaard lichtmetalen velgen en een luifel. Prima is de veiligheid door installatie van dubbele airbags. Tel daarbij op een multimediasysteem plus navigatie, cruise control, automatische airco in de cabine, een buitendouche en op afstand bedienbare deurvergrendeling en voilà, alles zit erop en eraan.

Wonen en koken

Ronduit chique is de interieuruitstraling dankzij de meubelcombinatie van donker hout met wit glanzende kastkleppen. Trouwens, ook de lederen meubelbekleding met geborduurd logo draagt hieraan bij. Handig is de mogelijkheid om de smalle wandtafel van de zithoek te verwijderen voor veel extra bewegingsruimte. Een comfortabele zit bieden beide voorstoelen met geïntegreerde gordels. Ook voor de tv is een prima plek ingeruimd in een bovenkast aansluitend aan de L-bank van de zithoek. Dus zicht vanuit de zithoek of het achterbed, aan u de keuze. Doordat het keukenblok lekker smal is, en de hoeken sierlijk zijn afgerond, is er een goede doorloop. Het aanrecht bevat een Dometic tweepitsgasstel en spoelbak met ernaast nog wat werkruimte. Via de geopende schuifdeur zijn de keukenkasten ook van buiten te openen. Tegenover het keukenblok staat de compressorkoelkast, een CoolMatic CR-110, met een inhoud van 100 l en een 10 l vriesvak. Rondom de koelkast bieden laden en kasten veel hang- en legruimte.

Slapen en douchen

De achterzijde is de blikvanger in dit interieur, zeker in de buscamperwereld. Aansluitend aan het keukenblok staat een designtoiletkast met rvs waskom, spiegel en enige opbergruimte. Voor de benodigde privacy sluit een houten schuifwand het woongedeelte af. Achter een stevige houten deur rechts achterin treffen we de douche- en toiletruimte. Het Dometic draaitoilet staat tegen de achterwand en een klein dakluik met Omnivan verdrijft het vocht na een douchepartij. Een kunststof vouwdeur beschermt de toegangsdeur, wel even het toilet droogwrijven na het gespetter. Een Frans bed, met een afmeting van 205 bij 123 laat u wel knus tegen elkaar slapen! Wellicht biedt hier het uitklapbare bovenbed (187x 134) boven de dinette uitkomst. De onopvallende constructie van dit bovenbed is bijzonder, overdag is het een nepbovenkast. Beide bedden hebben lattenbodems en goede matrassen. De warmwatervoorziening en verwarming komt vanonder het bed uit de Truma 4 combiketel.

Resumé

We constateren dat deze designkampeerbus uit Polen een goede aanvulling is op het hogere segment buscampers. Vooral dankzij de polyester ingrepen staat er een sierlijk, solide ogende buscamper. Hoge ogen gooit de creatieve indeling die een ruimtelijk gevoel geeft. De stahoogte van 2,10 m (voorin) draagt hier zeker aan bij. Opvallend is de sfeervolle indirecte verlichting rondom. Met € 78.000 is de Voyager zeker niet laaggeprijsd, maar door de gebruikte materialen en de perfecte afwerking is deze buscamper z’n prijs meer dan waard. Nieuwsgierig geworden? Bij Raema in Nederweert, sinds kort Globe-Travellerdealer, is deze camper te bewonderen.

U bezoekt de website in Internet Explorer, deze browser is verouderd. Wij kunnen u niet garanderen dat de website optimaal functioneert. Wij raden u aan een andere browser te gebruiken.