Weinsberg CaraCompact 600 MEG Edition Pepper

BESTSELLER MET PIT

CaraCompact 600 MEG Edition Pepper

Halfintegraalspecialist Weinsberg, bloedverwant van Knaus, verrast de camperaar met een vurige special. Deze gepimpte CaraCompact genaamd Edition Pepper rolt bij de Knausfabriek in Jandelsbrunn van de band. Wat betreft indeling en omvang is deze special identiek aan de CaraCompact 600, z’n pittige uitstraling steelt echter de show. Ook de Pepper is een zogenaamde Van-uitvoering: smal, dus gemakkelijker in het verkeer. Hij is verkrijgbaar in twee indelingen: een dwarsbed achter of twee eenpersoonsbedden; die laatste indeling is meer en meer geliefd onder camperaars. Vooral op smalle bergwegen of tijdens een stedentrip is deze camper op z’n best.

Tekst: CamperCaKe

Foto’s: fabrikant, CamperCaKe

Standaard bezit de Pepper een polyester dak, de sandwichconstructie is 30 mm dik en verstevigd met houten spanten. Styropor dient als isolatie. Nu eens niet gebouwd op een Fiat Ducato maar op een Peugeotchassis met 130 pk motor met light breedspoorchassis zoals gebruikelijk in deze klasse. De Peugeotmotor beschikt over de AdBlue-technologie die uitstoot van schadelijke stoffen beperkt.

Exterieur

De lichtmetalen velgen en de roodbruin-zilveren striping bezorgen de Edition Pepper z’n eigen uitstraling. Handig dat aan beide zijden van de camper een garagedeur zit. In de garage bevindt zich ook de gaskast met ruimte voor twee 11 kg flessen. Met de sjorogen kun je bijvoorbeeld fietsen vastzetten. De bekende servicebox, afkomstig van de Knausfamilie, verrijkt ook deze Pepper aan de linkerzijde. Hierin zitten de stroomaansluiting (230 V), de vulopening voor de schoonwatertank, de afsluiters van de schoon- en vuilwatertank en de vorstbeveiliging van de Truma combiboiler. Goed voor elkaar! Deze Pepper-uitvoering van de CaraCompact is vooral aantrekkelijk omdat er veel extra’s bij de prijs zijn inbegrepen, optiepakketten waarvoor normaalgesproken extra moet worden betaald. Neem bijvoorbeeld de standaard achteruitrijcamera die een prettige hulp is tijdens het parkeren, het complete tv-systeem: Oyster 85 Premium Twin schotelantenne plus een 21,5 inch led tv-scherm. Zelfs een multimediaspeler met DAB+, cd, all-in-one navigatie met touchscreen en drie jaar kaartupdates staan de camperaar ter beschikking. En de finishing touch aan de buitenkant: een Thule luifel.

Wonen

Het trendy interieur doet niet vermoeden dat de Weinsberg in een lagere prijsklasse valt. Fraai afgeronde meubels in essenhoutlook met sierlijke grijze afwerking en ledverlichting onder het aanrechtblad. Aan het keukenblok, links naast de toegangsdeur, ontbreekt niets. Drie gaspitten, een ronde spoelbak en een brede, zelfsluitende lade. Een smalle Dometic koel-vriescombinatie (149 l) staat ernaast. Het lichtgrijze aanrecht en de vaste tafel in dezelfde tint kunt u beide verlengen. In de living, met dinettebank en twee voorstoelen, is zitplaats voor vier. Licht en ruimtelijk oogt het interieur dankzij de grote dakramen en de lichte bekleding. Blikvanger is de speciale bekledingsstof met geborduurde logo’s. De geïntegreerde led tv hangt boven de dinette tegen de wand van de natte cel. Praktisch detail: een opstaande rand langs planken in de bovenkasten. ’s Avonds verandert indirecte sfeerverlichting het interieur in een knus verblijf. De camper telt drie 230 V stopcontacten; voor het opladen van telefoon en tablet zijn er enkele USB-stopcontacten.

Slapen, douche en toilet

Achterin de camper ziet het slaapgedeelte er verzorgd uit. Ieder z’n eigen bed of het middengedeelte opvullen voor de wat knussere variant. Fijn is de kastruimte onder de bedden en boven het hoofdeinde. Let bij de bovenkasten wel op je hoofd, een buil is hier snel opgelopen! In de compacte toiletruimte is het een beetje inschikken geblazen. Door de verschuifbare wastafel rest er een krappe zit op het toilet. Om een douche te nemen schuif je de wastafel terug boven het toilet. Na sluiting van de kunststoffen schuifdeur is ook hier de bewegingsruimte beperkt. Vanuit het Truma verwarmingssysteem van 6 kW is 12 l warm water beschikbaar.

Resumé

De Weinsberg Edition Pepper is geheid aanlokkelijk qua prijs en toebehoren. Met z’n lengte van 6,74 m en breedte van 2,20 m heeft hij een prettig hanteerbaar formaat in het verkeer. Het lage eigen gewicht zorgt voor 740 kg laadvermogen, dat pakt toch gemakkelijk in. De AdBlue Euro 6 Peugeotmotor is eigentijds en betrouwbaar. Groot voordeel: dankzij z’n complete uitrusting staat deze Pepper reisklaar voor een bedrag van € 63.116.

U bezoekt de website in Internet Explorer, deze browser is verouderd. Wij kunnen u niet garanderen dat de website optimaal functioneert. Wij raden u aan een andere browser te gebruiken.