Dreamer D62 Select Limited

Verrassend innovatief en ‘by Rapido’

D62 Select Limited

Rapido in het Franse Mayenne, tussen Normandië en Bretagne, is een grote speler op de campermarkt. Behalve het merk zelf omvat de Groupe Rapido nog twaalf merken, zoals Dreamer met zijn buscampers. Omdat ook de merken Westfalia en Campérêve onderdeel zijn van het Rapidoconcern, is er veel knowhow over buscampers in de groep.

Tekst: CamperCaKe

Foto’s: fabrikant

Het programma van Dreamer omvat de instapserie Fun en het iets luxere label Select. Onderscheidende indelingen bepalen deels het succes van het merk. De Selectserie wordt voor 2020 met drie nieuwe indelingen uitgebreid: de compacte D 55 Limited van 5,99 m, de D 68 van 6,36 m met twee enkele bedden en, de kers op de taart, de D 62. Op een lengte van slechts 6,36 m ervaren we een verrassende bewegingsruimte. Kijk je mee?

Opbouw

Deze nieuwkomer staat op een Fiat Ducato met de nieuwe 140 pk dieselmotor met AdBlue. Meer power? Kies dan de 160 of 180 pk motor, idealiter met de nieuwe 9-traps automatische versnellingsbak. Dankzij de standaard luchtvering achter biedt deze Dreamer Select Limited een comfortabel rijgedrag. Het panoramische skyroof verschaft de wagen allure. Voor de buitenkleur kun je kiezen uit drie metalliclakken: lichtgrijs, donkergrijs en wit. Een pluspunt vormen de goed ogende inbouwramen van Polyplastic met aluminium frame. Goed voor elkaar is de XHP Xtrem isolatie, een polyurethaanverbinding, terwijl 2,5 cm Styrofoam de vloer isoleert. Wat opbergruimte betreft, rechts onder het bed past het campingmeubilair. Een hordeur in de de grote schuifdeuropening houdt insecten buiten.

Slapen en baden

Bij binnenkomst verrast vooral de bedopstelling achterin: een Frans bed met de douche- en toiletruimte ernaast. Deze opstelling biedt een enorm ruimtegevoel en is uniek in de buscamperwereld. De breedte van het bed is beperkt zodat je knus bij elkaar ligt, het is per slot van rekening een buscamper. Een handig snufje is de uitschuifbare trede om in bed te stappen: even aantikken en voilà! Bij het bed is een speaker met tiptoetsbediening gemonteerd. Verbazend knap is de enorme opbergruimte waarbij vooral de grote hang/legkast lof oogst. Trouwens, achter de schuifdeur onder het bed raak je ook het nodige kwijt. Dan de lange, smalle toiletruimte links achterin, die heeft alles aan boord wat nodig is. Het hooggeplaatste Thetford draaitoilet is comfortabel, het wasbakje ontbreekt niet. Verwacht geen royale doucheruimte, maar even opfrissen behoort tot de mogelijkheden.

Wonen en koken

Ronduit luxueus oogt het keukenblok dat achter de dinettebank staat. Deze bijzondere indeling levert veel bewegingsruimte op. Praktisch is het tweepits gasstel met glazen onderplaat, snel schoongemaakt. De zes laden hebben een centrale vergrendeling en de kruidenpotjes staan binnen handbereik tegen de wand. Naast de schuifdeur staat een smalle, hoge Dometic koelkast (135 l) met zowaar een smalle apothekerskast ernaast. Dat allemaal in een bus! De zithoek voorin is conventioneel maar comfortabel. De zitting van de dinettebank is uitschuifbaar, zo krijgen de bovenbenen een betere ondersteuning. En met twee grote dakramen en het trendy, lichte interieur is het heerlijk licht binnen. De zithoek telt vijf zitplaatsen. De gaskast die voor de halve schuifdeur staat heeft een zitkussen, de gasflessen zijn aan de buitenkant bereikbaar. Wel jammer dat dit bankje het draaien van de passagiersstoel enigszins belemmert. Tijdens duisternis attenderen verlichte kattenogen je extra op de afstap bij de zithoek. Fraaie designverlichting geeft ’s avonds een gezellig woonsfeertje.

Resumé

In de populaire buscamperwereld is deze Dreamer D 62 een opvallende verschijning. Alleen al het feit dat je elkaar binnen gewoon kunt passeren is bijzonder in dit segment. Voor een vanafprijs van € 67.100 staat er een smaakvolle camper voor veel reisplezier. <

Technische gegevens(opgave fabrikant)
ChassisFiat Ducato light
Motor standaard140 MultiJet2 Euro 6d-Temp
Max. vermogen104 kW (140 pk) bij 3500 tpm
Max. koppen350 Nm bij 1400 tpm
Wielbasis404 cm
Lengte636 cm
Breedte205 cm
Hoogte263 cm
Stahoogte188 cm
Maximummassa3500 kg
Rijklaar gewicht± 2925 kg
Laadvermogen± 575 kg
Bed achter198 x 125 cm
Dinettebed185 x 100 cm

U bezoekt de website in Internet Explorer, deze browser is verouderd. Wij kunnen u niet garanderen dat de website optimaal functioneert. Wij raden u aan een andere browser te gebruiken.