Burstner Lyseo M Harmony line 660

Onderweg en toch thuis

Lyseo M Harmony Line 660

Bij de Duitse camper- en caravanfabrikant Bürstner staat het thuisgevoel in hun voertuigen bovenaan. Wohnfühlen noemt Bürstner het met een woordspeling. De afstemming van materiaal en kleuren tot een harmonisch geheel is belangrijk. De ‘Harmony Line’ is daar het sprekende bewijs van; Bürstner noemt het zijn levensader. Daarnaast is de liefde voor Mercedes nu ook in Kehl doorgedrongen, de primeur krijgt de halfintegraalcamper Lyseo Harmony Line.

Tekst en foto’s: ­CamperCaKe

We zijn benieuwd of we de rustgevende sfeer in deze debutant ontdekken. Z’n indeling is in elk geval verrassend.

Exterieur

De halfintegrale Lyseo van Bürstner krijgt als basis de nieuwe Sprinter van Mercedes met achterwielaandrijving. De spoorbreedte van de achteras is smaller dan die van z’n concurrenten waardoor de camper tijdens het rijden iets ‘wiebelt’. Door luchtvering op de achteras te monteren wordt dat effect aanzienlijk verminderd! De 414 CDI motor kent standaard prima rijassistentie, denk daarbij aan zijwind- en afstandassistenten. De fabrikant biedt maar liefst zeven optiepakketten aan. Zo is er het winterpakket met verwarmbare cabinestoelen, elektrisch verwarmbare vloer en de Truma Combi 6 E.

De Agutistoelen zijn goed instelbaar, mooi bekleed en draaien goed. Helaas komt je arm snel in aanraking met de rand van de Remis-verduistering en die is scherp! De opbergruimte onder het Franse bed is verwarmbaar, heeft verlichting en een 230 V stopcontact. De toegangsklep tot de bagageruimte bezit een dubbele sluiting, lekker stevig dus.

Slapen

Bij binnenkomst verrast de bedopstelling, rechts achterin staat het zogenaamde Franse bed. Weinig fabrikanten hanteren deze opstelling nog. Jammer, want deze indeling creëert een ruimtelijk effect. Wel is zo’n Frans bed ietsje minder breed dan een dwarsbed. De materiaalkeuze en de natuurtinten zijn mooi op elkaar afgestemd. Luxe, smaakvolle rolgordijnen met een degelijk kettingmechanisme sieren de ramen. Blikvanger is de achterwand boven het bed: een en al design, met een huiselijk schemerlampje. De kastruimte is een genot: een grote hangkast en een smalle legkast plus veel bergruimte onder het voeteneinde van het bed. En, als je kiest voor het optionele hefbed boven de zithoek, kan er een logee mee.

Douche en toilet

Op de toegangsdeur naar de badkamer, links achterin, hangt een grote spiegel. Achter deze deur vinden we een weergaloze badkamer, wat een luxe en ruimte! Het Thetford banktoilet staat tegen de achterwand, de wastafelwand klapt om richting toilet en voilà: douchen maar! Wat ruimte betreft kan deze douche zich meten met die van de grote jongens in camperland.

Keuken

De fraaie hoekkeuken heeft een centrale plaats in de camper, met veel bewegingsruimte ervoor. Het aanrecht biedt, naast het driepitsgasstel en de spoelbak, voldoende werkruimte. De omlijsting van het raam in ‘steenlook’ steelt de show en ook hier is een overvloed aan opbergruimte. Tegenover de keuken staat de smalle Thetford koelkast (142 l).

Interieur

De Franse interieursfeer, Bürstners kenmerk, lijkt logisch wanneer je als fabrikant bijna vastgeplakt zit aan Frankrijk. De kleurencombinaties zijn geslaagd. In de zithoek heb je met z’n vijven een prima zitplek, het sierlijke stiksel in de stoelbekleding maakt het stijlvol. Het grote panoramadakluik boven de cabine laat samen met het zijraam en het deurraam voldoende daglicht binnen. Naast de toegangsdeur trekt een sfeervolle en functionele hoek de aandacht. Handige vakken om je tablet en telefoon te stallen tijdens het opladen via de usb-aansluiting. De tv hangt ook in dit hoekje. Dan nog een vernieuwing: een glazenkast met magneetstrips! De glazen, met een magneetje eronder, staan als een huis, zelfs tijdens onze rit over hobbelige wegen. Slim bedacht.

Resume

Deze indeling is een welkome aanvulling op het assortiment van Bürstner. Fijn dat de Mercedesliefhebber nu ook bij Bürstner terecht kan. Deze Lyseo Harmony Line is zowel technisch als qua interieur een aantrekkelijke camper! Vanaf € 83.350 reis je comfortabel, met ster.

Technische gegevens(opgave fabrikant)
ChassisMercedes Benz Sprinter 414 CDI
Motor Standaard143 PK Euro 6 BlueTec
Max. vermogen105kW (143 pk) bij 3800 tpm
Max. koppel330 Nm bij 1200 tpm
Wielbasis367 cm
Lengte699 cm
Breedte232 cm
Hoogte299 cm
Stahoogte2015 cm
Max. massa3500 kg
Rijklaar gewicht3050 kg
Laadvermogen450 kg
Bed achter200 x 134/108 cm
Hefbed (optie)190 x 132 cm


U bezoekt de website in Internet Explorer, deze browser is verouderd. Wij kunnen u niet garanderen dat de website optimaal functioneert. Wij raden u aan een andere browser te gebruiken.