Weinsberg CaraCore 700 MEG

OPTIES IS HET TOVERWOORD

CaraCore 700 MEG

Halfintegraalspecialist Weinsberg, bloedverwant van Knaus, verrast ons voor modeljaar 2020 met een integraalcamper. Weliswaar vertoont deze CaraCore een sterke gelijkenis met z’n Knaus-broer, de L!ve I, maar de Weinsbergfan ontdekt duidelijk z’n eigen stijl. Er zijn drie indelingen en de basisprijs is concurrerend. Om de wagen aantrekkelijk te maken ligt er een gigantische optielijst klaar, dus: even puzzelen!

Tekst: CamperCaKe / Foto’s: fabriek

Deze integraalcamper staat op het bekende Fiat Ducato Light chassis met als basis de 120 pk Multijet2 AdBlue motor. Voor een camper van deze omvang moet de 140 pk-motor zeker in overweging worden genomen. Daarnaast dient zich de noodzaak van het chassispakket aan, want zeg nu zelf: wie wil nog reizen zonder passagiersairbag en draaibare passagiersstoel? Trouwens, zonder dit pakket is de levertijd minimaal drie maanden langer.

Exterieur

De opbouw bestaat uit aluminium met houten versteviging en een polyester dak. Voor een modernere, houtvrije opbouw betaal je ruim € 1600 extra. Een pré bij de Weinsberg ten opzichte van de Knausversie is z’n brede toegangsdeur van 70 cm. De praktische servicebox uit de Knausstal met 230 volt aansluiting, vorstbeveiliging en kranen voor schoon- en vuilwatertank zien we ook bij Weinsberg. Bijzonder detail is de motorkap die in z’n geheel verwijderbaar is, handig tijdens onderhoud.

Interieur

De interieuraankleding is modern en oogt niet basic, zo eindigen de bovenkasten fraai afgerond boven de cabine. Ook de indirecte sfeerverlichting straalt gezellig. Jammer dat deze niet doorloopt langs het hefbed. Handig en degelijk lijken de verduisteringsgordijnen met magneetsluiting voor de cabinezijramen; goede isolatie en geen getob met Remis. De voorruit sluit met een stoffen plisséverduistering. Wel komt hiervoor weer een optiepakket om de hoek kijken. Zo blijkt aanschaf van het Smartpakket noodzakelijk want dit omvat de bestuurdersdeur, cabineverduistering, hordeur en een midi Heki dakluik boven de zithoek. In de door ons bekeken versie staan de luxueuze Grammer voorstoelen (optie). Standaard bestaat de zithoek uit twee Fiat stoelen, de dinettebank en een kleine zijbank. In de rugleuning van de dinettebank past een flink bemeten flat screen tv. De speels aangebrachte spiegels bieden een prettig, ruimtelijk gevoel.

Keuken

Keurig oogt het keukenblok achter de dinettebank met twee brede lades. Doordat het aanrecht weinig aflegruimte biedt, functioneert de rugleuning van de dinettebank als bar. Handig plekje voor bijvoorbeeld de koffiemachine. Doordat de bovenkasten diep zijn moet je al snel op de tenen om de achterzijde te bereiken. Daarentegen bieden ze veel opbergruimte. Leuk accent bij het keukenblok is de speelse indirecte verlichting en het aanrechtmotief dat doorloopt in de achterwand. Een smalle Thetford koelkast (142 l) staat tegenover de keuken.

Douche- en toiletruimte

In de doorloop naar de bedden staan de douche- en toiletruimten tegenover elkaar. Fijn is de dubbele toiletdeurfunctie, hiermee sluit je ook het woongedeelte af. De toiletruimte is simpel qua inrichting, het Dometic draaitoilet biedt voldoende bewegingsruimte. De douchecabine sluit met een kunststof vouwdeur, de wielkast kun je eventueel als zitje gebruiken.

Slapen

Twee royale bedden bieden goede slaapplaats. Een hangkast en een legkast vind je onder de voeteneinden. Er is een zijraam aangebracht, het tweede zijraam is een optie. De drie bovenkasten tegen de achterwand hebben een deurtje, de kasten langs de zijwanden bezitten creatieve details. Het hefbed boven de cabine is vast een geliefde slaapplek voor de (klein)kinderen.

Resumé

Een goed ogende en degelijk gebouwde camper met een uitzonderlijk simpele basisuitrusting. De camperaar moet zich niet blindstaren op de basisprijs van € 72.078. Uit de royale optielijst is de aanschaf van een flink aantal hiervan noodzakelijk dan wel aanbevelenswaardig. Maar dan staat er ook een volwaardige integraal en een fijne reiswagen klaar. Het verschil met de Knausversie is minimaal en wat prijs betreft: die valt in het voordeel van de Weinsberg uit. Vooral de interieurlook zal bij de keuze de doorslag geven.

Technische gegevens(opgave fabrikant)
ChassisFiat Ducato Light
Motor standaard 120 Multijet2 Euro 6d-temp
Max. vermogen 88 kW (120 pk) bij 2750 toeren
Max. koppel 320 Nm bij 1400 toeren
Wielbasis 404 cm
Lengte 741 cm
Breedte232 cm
Hoogte276 cm
Stahoogte 200 cm
Maximummassa 3500 kg
Rijklaar gewicht 3030 kg
Laadvermogen 470 kg
Bedden achter 200 en 198 x 87/83 cm
Hefbed190 x 150 cm

U bezoekt de website in Internet Explorer, deze browser is verouderd. Wij kunnen u niet garanderen dat de website optimaal functioneert. Wij raden u aan een andere browser te gebruiken.