Pilote Pacific P 740 GJ

FRANSE SFEER INCLUSIEF CADEAUS

Pacific P 740 GJ

In het scala van campermerken is het Franse Pilote een van de minder bekende in ons land, een goede reden om eens een Pilote voor het voetlicht te brengen. Zwervend door Frankrijk ervaar je dat de Pilote daar een vertrouwd onderdeel van het straatbeeld is. Om dit kwaliteitsproduct hier wat bekender te maken, prijkt in de showrooms van de Pilotedealers een ‘special’ voor ons land. Doordat kwistig met cadeautjes wordt gestrooid, is het de moete waard deze aanbieding te gaan bekijken.

Tekst en foto’s: CamperCaKe

Deze Pilote is een halfintegraal, gebouwd op de nieuwe Fiat Ducato met Light chassis. Standaard uitgerust met een 2.3 MultiJet motor met 130 pk, een combinatie die goed voldoet, maar persoonlijk prefereer ik toch een Heavy chassis met 16 inch wielen: betere wegligging en technisch meer laadvermogen, maar dan komt het maximaal toelaatbaar gewicht boven 3,5 ton (en dat betekent: C-rijbewijs). Mede door z’n sierlijke striping met rode accenten, en het fraai gestroomlijnde ‘hoedje’, kom je met deze Pacific goed voor de dag. Dat opbouw en bodem ook geheel uit polyester bestaan, maakt de wagen nog aantrekkelijker. Deze opbouw is voorzien van een goede kwaliteit toegangsdeur met dubbele slotvanger, dat waarborgt de veiligheid. Daarnaast heeft de Pilote inbouwramen, opvallend detail in deze prijsklasse. In de grote garage, van beide zijden toegankelijk, krijgen fietsen en campingmeubilair een plek. Dit actiemodel van Pilote heeft veel extra’s zoals het luxepakket met automatische schotel, led tv, fietsenrek, luifel en zonnepaneel. De actieprijs van € 67.950,- is een prima aanbieding voor een camper van deze kwaliteit en afmetingen. Met een lengte van 7,48 meter behoort de Pilote niet tot de compacte campers; het laadvermogen van meer dan 500 kg is prima. Kortom, deze wagen is startklaar. Nu alleen nog het ideale reisdoel uitkiezen!

Wonen

Je ervaart bij binnenkomst direct dat je het creëren van sfeer met een gerust hart aan de Fransen kunt overlaten. Licht en ruim is de eerste indruk. De fraaie ophanging van gordijnen op een sierlijke roede spring meteen in het oog; geen gepriegel dus met haakjes bij een wasbeurt! Qua bekleding zijn er diverse kleurencombinaties mogelijk, evenals twee houttinten voor het meubilair.

Niet zo gecharmeerd van hoogglans kastdeurtjes? Kies dan voor de matte variant. Zo kom je tot een modern of een iets klassieker interieur. De ruime zithoek werkt zeer uitnodigend. Door het grote panoramadak in de cabine, het zijraam en het dakluik komt veel daglicht binnen. Sfeervol is de verlichting rondom; ook aan (lees)spots is gedacht. Prettig is de plaats van de in hoogte verstelbare tv: naast de toegangsdeur, dat voorkomt nekklachten na een lange film.

Keuken

Rondom de hoekkeuken heb je veel bewegingsruimte zodat het een prettige werkruimte is. Ook op het aanrecht is er plaats genoeg, mede door het langwerpig gevormde gasstel, prima geschikt voor grote pannen. Het donkere kader om het keukenraam steekt mooi af tegen de lichte wand. Voor een speels accent zorgt het roestvrijstalen kruidenrek. Het keukenblok biedt veel overzichtelijke bergruimte, zelfs een afzuigkap staat de kok ter beschikking. De koel-/vriescombinatie van Thetford staat tegenover de keuken. Het is prettig als je over voldoende koelruimte beschikt; je kunt dan bij de supermarkt een ruime voorraad aanschaffen en grijpt zo niet snel mis.

Douche en wc

In de doorloop naar de slaapkamer staan douche- en toiletruimte tegenover elkaar. Een luxe, want vooral een douchepartij is zo een stuk makkelijker. De ruime, vierkante douchecabine sluit met een plexiglazen vouwdeur. Een dakluik zorgt voor frisse lucht. De toiletruimte ziet er gelikt uit met een sierlijk wandmeubel voorzien van wastafel en grote spiegel. In de hoek een Dometic draai-wc en ook hier een klein dakluik. Met de houten toiletdeur kun je tevens het woondeel afsluiten, prettig voor meer privacy in de slaapkamer.

Slapen

In de door ons bekeken versie staan twee eenpersoonsbedden, via twee brede treden stap je gemakkelijk in bed. Praktisch is de bovenkast die in het midden boven het hoofdeinde hangt; zo kun je niet je hoofd stoten als je uit bed komt. Ieder heeft z’n eigen leeslampje. Ook hier voor beide zijramen gordijnen op een fraaie roede. Praktische aflegruimte boven de bedden om snel iets weg te leggen en twee bovenkasten boven de voeteneinden. Een flink formaat hangkast tref je onder beide bedden aan, makkelijk bereikbaar door een stukje bed met behulp van een gasveer omhoog te zetten. Met nog een handige ‘schoenenkast’ in de dubbele bodem zit het qua bergruimte wel snor. Slaap je liever in één bed? Bij dit actiemodel van Pilote kun je ook kiezen voor een zogenaamd ‘queensbed’. De rest van het interieur blijft exact gelijk.

Resumé

Pilote zet met deze aanbieding een mooie strakke camper met veel extra’s op de markt. Doordat bijna alles erop en eraan zit kun je er direct mee op pad. Kijk voor dealeradressen op www.pilote.nl.

U bezoekt de website in Internet Explorer, deze browser is verouderd. Wij kunnen u niet garanderen dat de website optimaal functioneert. Wij raden u aan een andere browser te gebruiken.