Burstner Viseo I 700

LOUNGEN OP DE CAMPING

Viseo I 700

Natuurlijk speelt ook Bürstner graag een rol in de groeiende markt van compacte campers. Daarom is de Viseo-serie tien centimeter smaller gemaakt dan de andere series uit het Bürstner-programma. Voor een deel van de camperaars een belangrijk thema – je kunt net iets gemakkelijker door het verkeer manoeuvreren. Er zijn drie verschillende indelingen waaronder een verassende, de zogenaamde driekameropstelling. Nieuwsgierig geworden? TopCamper stelt deze bijzondere kampeerauto met genoegen aan u voor.

Tekst: CamperCaKe Foto’s: CamperCaKe, Bürstner

Door de comfortabele toegangsdeur stap je binnen in de ‘eetkamer’. De ‘slaapkamer’ bevindt zich in het voorste gedeelte en de verrassing is helemaal achterin te vinden. Daar staat, geloof het of niet, een complete loungezithoek op je te wachten die in menige huiskamer niet zou misstaan.

Loungen

In deze ‘salon’ trakteer je jezelf bijvoorbeeld op een luie televisieavond. Lekker onderuit gezakt in de dikke kussens, glaasje wijn en versnapering op de bijzettafel – wie doet je wat! De hoekbank heeft een prima zit door de comfortabele kussens, je kunt hier met z’n viertjes een gezellige avond doorbrengen. De bijgeleverde hocker is een handige bijzettafel, maar als voetensteun ook niet te versmaden. Het grote, lage zijraam maakt het extra huiselijk. Ook wat betreft design ben je bij Bürstner op het juiste adres, de stoffering van gordijnen en meubels leveren de finishing touch. ‘s Avonds verandert het interieur sfeervol door de led-verlichting rondom de bovenkasten, handig overigens dat deze ook binnenin de kasten schijnt. Het vloeroppervlak van de zithoek ligt zo’n dertien centimeter hoger; de opstap is ‘s avonds veilig verlicht. Bovenop de laag geplaatste hangkast in de hoek is ruimte voor de tv. Wil je complete rust, trek dan het fraaie vouwgordijn dicht.

Koken/eten

Het luxueuze keukenblok, links naast de toegangsdeur, is slim uitgevoerd. Door de drie kookpitten naast elkaar te plaatsen is het keukenblok smaller; zo rest voldoende loop- en passeerruimte. Grote soft-close laden en een apothekerskast bieden overzichtelijke opbergruimte. Prettig voor de kok is het grote raam boven het aanrecht, zo houd je toch contact met buiten. De koelkast heeft een inhoud van 104 liter en sluit mooi aan bij het keukenblok.

Praktisch, dichtbij de keuken, staat de eethoek. Op de dinettebank en de beide voorstoelen kunnen vier personen aan de vaste tafel eten. Trouwens, ook een ideale plek om ’s morgens, met een lekkere kop koffie, je krant op uit te spreiden.

Slapen

Boven de voorstoelen hangt een comfortabel hefbed klaar. Dit bed, voorzien van lattenbodem en koudschuimmatras, zakt laag genoeg om er zonder halsbrekende toeren in te kunnen stappen. Toch een onverwachte logé of de kleinkinderen een keertje mee? Geen probleem: met de bijgeleverde kussens tover je de loungebank om tot een royaal tweepersoonsbed.

Badkamer

De beperkte toiletruimte is functioneel ingericht. De wastafel is op een losse wand gemonteerd. Om te douchen klap je die wand compleet met wastafel om en voilà, de douchecabine is gereed. Naast de toegangsdeur van de toiletruimte hangt een lange spiegel.

Exterieur/reizen

De Viseo is gebouwd op een Fiat Ducato chassis en standaard voorzien van een 2.3 liter Multijet motor. Dat is een veel gebruikte combinatie bij camperbouwers die bij normaal gebruik dan ook prima voldoet. Deze smalle Viseo rijdt voortreffelijk zodat je er graag mee op pad gaat. De aluminium wanden hebben opbouwvensters, het dak is van polyester dus hagelbestendig. Bijzonder is de nieuwe 70 cm brede Hartal toegangsdeur, deze is zelfs standaard! Hierdoor stap je een stuk gemakkelijker de camper in. Sluit overigens geruisloos, een prettige bijkomstigheid voor de buren. Mooi, maar bovenal functioneel zijn de hoog geplaatste buitenspiegels, waarin de radioantenne is verwerkt. De voorruit staat in dit nieuwe ontwerp minder achterover, het ingekorte dashboard is daardoor minder diep. Zodoende geen rek- en strekoefeningen om de voorruit schoon te maken, daar kun je nu veel gemakkelijker bij. Mooie aluminium velgen zijn standaard. Een aanlokkelijke optie is om de opbouw te bestellen in de moderne kleuren Opale of Silver metallic.

Er is een lange optielijst voorhanden waaronder ook de bestuurdersdeur valt. Een andere optie is het winterpakket dat onder meer elektrische vloerverwarming, een verwarmde afvalwatertank en stoelverwarming omvat. Het gehele technische gedeelte is netjes aangelegd. Opvallend is de installatieplek van de elektrocentrale: onder de bestuurdersstoel. Slim bedacht en goed bereikbaar.

Het mag duidelijk zijn dat je aan deze veelzijdige camper, zowel onderweg als op een standplaats, veel plezier kunt beleven.

De basisprijs van de Viseo 700 I bedraagt € 74.470.

U bezoekt de website in Internet Explorer, deze browser is verouderd. Wij kunnen u niet garanderen dat de website optimaal functioneert. Wij raden u aan een andere browser te gebruiken.