Adria Coral

FACELIFT CORAL CAMPERS

Coral

Op het gebied van camperbouw staan ze hun mannetje in de moderne Adriafabriek, gevestigd in Novo Mesto (Slovenië). Niet voor niets maakt Adria al jaren deel uit van het rijtje marktleiders in Europa. Kennelijk leeft bij deze traditionele camperbouwer de wens het imago wat bij te stellen, Adria lonkt naar het etiket ‘trendy’. De populairste serie bijt het spits af.

Tekst: CamperCaKe Foto’s: Adria

Deze Coral serie van Adria heeft een facelift ondergaan en er is meer duidelijkheid gebracht in naamgeving van de verschillende types. De instapper heet nu Axess, de Plus is een Axess met veel meer luxe en de Supreme is een Plus compleet met Aldeverwarming. De totale serie campers van Adria is opgepoetst met een nieuw buitendesign en is daardoor beter herkenbaar. De Coral is een halfintegraal die bij Adria al meer dan vijftien jaar tot de bestsellers behoort. Er rijden meer dan 10.000 campers van deze serie rond. Zes verschillende indelingen van de Coral staan in de folder. Het resultaat van deze restyling laten we zien door een impressie te geven van de nieuwe Coral Plus 670 SL.

Exterieur en het rijden

Deze nieuwe Coral is maar liefst achttien centimeter lager in opbouwhoogte, dat komt ten goede aan de wegligging. Hierdoor is de aanblik van de wagen, ondanks z’n lengte, gracieus. Met 7.40 meter is het geen kleintje: met de binnenruimte zit het dus wel goed. Zoals gebruikelijk bij Adria campers is de complete opbouw van GFK. De cabine is leverbaar in wit, lichtgrijs en donkergrijs; de skirts krijgen dezelfde kleur. De opstapjes bij de cabinedeuren zetten net de puntjes op de i.

De Coral Plus 670 SL staat op een Fiat Ducato chassis, standaard voorzien van een 2.0 JTD Multijet motor. Een gebruikelijke combinatie, maar voor dit formaat camper is het motorvermogen dan minimaal. Kies daarom voor meer power met de 2.3 JTD Multijet motor; voor net geen tweeduizend euro extra reis je zo een stuk aangenamer. De fonkelnieuwe, extra brede toegangsdeur met raam, sluit perfect. Ook de achterwand met ingebouwde verlichting is nieuw én voorzien van achteruitrijsensoren. Seitz S4 cassetteramen horen bij het pluspakket, net als de geïsoleerde afvalwatertank. ‘s Winters blijft het binnen behaaglijk met behulp van een Truma combiverwarming. In de ruime garage is plaats voor twee fietsen, ook het reservewiel heeft hier een plekje.

Interieur

Bij de Coral Plus kun je kiezen uit twee verschillende interieurdesigns: Trendy- Horizon of Tijdloos-Forest. Deze laatste is donker qua houtdesign. De standaard bekledingsstof is White Santos. Deze roomwit-bruine combinatie met bijpassende gordijnen is smaakvol. Liever een ander kleurtje? Geen probleem, er zijn nog vier combinaties. Adria slaagt er duidelijk in binnen een luxueuze sfeer te creëren. Vooral de twee grote dakluiken, één in de cabine en één boven de tafel, laten veel licht binnen. Op de plaats van bestemming aangekomen kunnen beide dakluiken open, prettig bij warm weer.

Lekker ruim is de zithoek, met z’n vijven kun je hier gezellige uurtjes doorbrengen. Achter de L-bank staat de hoekkeuken opgesteld. Hier kan de kookliefhebber zich uitleven. Het langwerpige driepits-gasstel laat nog wat werkruimte vrij; ideaal is de ruime spoelbak met robuuste kraan. Ook de soft-close sluiting op de laden straalt kwaliteit uit. Uitbreiding met een oven is een mogelijkheid. Tegenover het keukenblok staat de dubbele Dometic koelkast garant voor veel koel- en vriesruimte.

De slaapkamer

In de doorloop naar de ‘slaapkamer’ vind je de douchecabine, daar tegenover de toiletruimte. Om wat meer privacy te scheppen kun je met de stevige toiletdeur de slaapkamer afsluiten. De toiletruimte is voorzien van een raam, hoekwastafel en Thetford draaitoilet. De douchecabine heeft een klein dakluik voor ontluchting; handig detail hier: de stang voor je natte handdoek.

Op het gebied van kastruimte scoort deze kampeerauto hoog – je kunt alle kleding overzichtelijk kwijt. Een smalle hangkast met laden staat naast de douchecabine. Twee comfortabele eenpersoonsbedden achterin de camper bieden je een relaxte nachtrust. Liever knus bij elkaar? Maak er dan in een handomdraai een groot bed van. Nog meer kastruimte, met verlichting, is onder het voeteneinde van beide bedden. Dankzij de beide zijramen en het grote dakluik komt er veel licht en, zo je wilt, frisse lucht in de slaapkamer. Sfeervolle indirecte verlichting zorgt ervoor dat het ook na zonsondergang in deze camper aangenaam toeven is.

De Adria Coral Plus 670 SL is, uitgerust met de nodige accessoires, een moderne, trendy camper. Het verleden leert dat Adria een betrouwbare reisgenoot is, zodat deze vernieuwde Coral garant staat voor jaren campergenot. Typisch een wagen voor twee personen die ruimte en comfort op prijs stellen. Standaardprijs € 66.499.

U bezoekt de website in Internet Explorer, deze browser is verouderd. Wij kunnen u niet garanderen dat de website optimaal functioneert. Wij raden u aan een andere browser te gebruiken.