Hymer B ModernComfort T 580

NIEUWE LICHTGEWICHTSERIE OP MERCEDES SPRINTER

B ModernComfort T 580

Het is Hymer wederom gelukt ons tijdens de persconferentie over nieuwe modellen te verrassen. In Bad Waldsee werd de vrucht van een langdurige samenwerking tussen Hymer en Mercedes op aantrekkelijke wijze gepresenteerd: de Hymermobil B-Klasse ModernComfort. De nieuwe Mercedes Sprinter biedt ook voorwielaandrijving. Voorlopig mag alleen Hymer daarvan gebruik maken. Met deze Sprinter en het Super Light Chassis (SLC) van Hymer ontstond een lichtgewicht topcamper. De B-serie MC is als halfintegraal en als integraal leverbaar. Vooralsnog is er keus uit twee lengten en twee indelingen. Wij stellen hier de halfintegrale versie voor die net onder de zevenmetergrens blijft.

Tekst en foto’s: CamperCaKe

Exterieur

Wat de buitenkant betreft, de T 580 is verkrijgbaar in het wit en in metallic grijs. De look kun je wel stoer noemen dankzij de glanzend zwarte grille met de ster prominent in het midden. De camper heeft standaard een zesversnellingsbak, de optionele 9G-Tronic Plus automatische versnelling is een aanrader. Er zijn veel meer aardige opties te bestellen, bijvoorbeeld een 10,25 inch multimediascherm dat een centrale plek op het dashboard inneemt. Een echte eyecatcher! Standaard aanwezig is de zijwindassistent van Mercedes, een innovatief veiligheidssysteem. Ideaal is de elektronische handrem, dus geen hinderlijke handremgreep meer! Het multifunctionele stuur staat recht, dat levert samen met de comfortabele stoelen een perfecte zit. Hymer ontwikkelde recentelijk een nieuw SLC-chassis met een AL-KO torsiegeveerde achteras. Op dat chassis is de B-MC T gebouwd. Dat levert naast een betere wegligging ook 60 kg gewichtsbesparing op. De vers- en afvalwatertanks liggen in de dubbele bodem en hebben een flinke inhoud van respectievelijk 180 en 150 liter; ook alle elektronica is in deze bodem te vinden. Via verscheidene vloervakken is de bodem ook van binnenuit bereikbaar. Daarnaast is natuurlijk ook de bergruimte in de garage goed toegankelijk. De gasflessenhouder is uittrekbaar, dat maakt het omwisselen van flessen gemakkelijker.

Slapen, douche en toilet

Ook over de inrichting hebben zich diverse designers gebogen en het resultaat mag er zijn. Allereerst de stijlkeuze: donker notenhout met wit of, wat moderner, licht eiken met wit. Een uitgekiend gestroomlijnd meubelconcept geeft een goede doorkijk van voren naar achteren. Wij bekeken de moderne versie, lekker licht en trendy. De slaapkamer achterin neemt veel plaats in door de twee luxueuze, 86 cm brede bedden. Verder blijft er qua uitrusting weinig te wensen over met een veersysteem onder de matrassen en verstelbare hoofdeinden. Trouwens, ook gezellig bij elkaar kruipen is mogelijk met een kunststof inlegstuk en een extra kussen. Vanuit de vaste trede naar de bedden komt dan een uitklapbaar trapje tevoorschijn, handig! Opvallend ruim zijn de bovenkasten maar ook onder beide voeteneinden is kastruimte. Tel daarbij de smalle staande hangkast op en voor het opbergen van de garderobe lijken er weinig beperkingen. Voor het linkerbed staat een goed ingerichte badkamer, vooral de ruime douchecabine met twee afvoerputjes in de douchebak is top. Prettig is het Thetford banktoilet, makkelijk te reinigen zonder lastige hoekjes. Met een spiegel boven de wastafel en een passpiegel aan de deur verlaat je tip top deze ruimte.

Wonen en koken

Voor de kok staat links naast de toegangsdeur een keukenblok met de smalle Thetford koelkast (142 l) ernaast. In een camper net onder de zeven meter met zo’n riante slaapkamer, rest weinig ruimte voor keuken en zithoek. Naast het driepitsgasstel en de spoelbak dient een inklapbaar verlengstuk aan het aanrecht als enige werkruimte. Gelukkig is de tafel binnen handbereik. Een L-vormige bank en beide voorstoelen eromheen vormen de zithoek. Hymer maakt de tv-liefhebber gelukkig met het 32 inch scherm boven de bank. Voor goed zicht wel even de twee hoofdsteunen verwijderen.

Resumé

Deze debutant met ster begint met een prijs van € 82.440. Wat het gewicht betreft, dat is met 2782 kg dik voor elkaar. Naast deze zevenmeterwagen kunt u ook voor de 680 uitvoering kiezen die veertig centimeter langer is. De bedopstelling blijft gelijk, alleen is het voorin beduidend ruimer met een hoekkeuken en gescheiden ruimten voor douche en toilet. Ook is de zithoek, met een extra dwarsbankje geschikt voor vijf personen. Over smaak valt niet te twisten, maar deze nieuwe Hymer B-MC T is beslist een aanwinst, zeker voor de Mercedesliefhebber.

U bezoekt de website in Internet Explorer, deze browser is verouderd. Wij kunnen u niet garanderen dat de website optimaal functioneert. Wij raden u aan een andere browser te gebruiken.