Eura Mobil Integra i850 QB

TOPMODEL UIT DE COLLECTIE

Mobil Integra i850 QB

Eén ding is zeker, deze Integra komt het best tot z’n recht op de boulevard in Cannes. Maximaal comfort binnen, gecombineerd met een harmonieus uiterlijk zal zelfs de verwenden in vervoering kunnen brengen. De fabrikant uit Sprendlingen is zonder twijfel tot grootse dingen in staat, maar is misschien nog een beetje onderbelicht in ons land. Vandaar dat we dit ‘koninklijke’ model eens voor het voetlicht brengen.

Tekst: CamperCaKe Foto’s: Eura Mobil

Exterieur/reizen

Stijlvol oogt deze Integra, gebouwd op een Fiat Ducato met een tandemas onderstel van ­­AL-KO. Zo’n camper hoort een 3.0 Multijet onder de motorkap te hebben met bijbehorende automatische versnellingsbak – beide standaard op deze Integra. Het zogenaamde chauffeurs cabinepakket bevat elektrisch verstelbare stoelen, glazen panoramadak, geïsoleerde zijruiten, Alde 3010 vloeistofverwarming, grote busspiegels en ga zo maar door. Kortom, luxe en comfort kennen (bijna) geen grenzen. De Integra heeft een geheel doorlopende, verwarmbare dubbele bodem. In deze, op sommige plaatsen 50 cm hoge, kelder zijn watertanks en boordtechniek weggewerkt en rest nog veel bergruimte. Fietsen en al het mogelijke campingmeubilair verdwijnen probleemloos in de garage. Aluminium profielen en gehard PU schuim verbinden de opbouw. Door moderne lijmtechnieken gebeurt dit zonder schroeven. XPS isolatie in de houtvrije wanden voorkomt koudebruggen. Al deze technieken en materialen maken deze camper tot een echt ‘winterpaleis’. Opvallend bij de toegangs- en garagedeur(en) zijn de zware scharnieren, extra veilig tegen ongenode gasten! Dat het reizen met dit rijdende hotel een genot is, zal niemand verbazen. Wellicht belemmert de lengte van 8,95 meter je soms om net dat leuke plekje te bereiken, maar dan pak je toch gewoon de fiets achteruit.

Wonen

Je schrijdt hier werkelijk binnen over de twee fraai beklede, verlichte traptreden. Lekker veilig idee dat je, eenmaal binnen, deze traptreden kunt afsluiten met een scharnierende plank. Je ontkomt er niet aan een beetje ‘overdonderd’ te worden door zoveel luxe om je heen. In de L-vormige zithoek is voor acht personen een goede zit te vinden. De twee voorstoelen hebben luchtvering zodat ze omgedraaid snel op gelijke zithoogte met de banken komen. De langgerekte tafel is geen sta in de weg en met één druk op een knop te verbreden met een middenstuk. De kolossale voorruit en twee flinke zijramen in de zithoek geven veel lichtinval en uiteraard uitzicht. ’s Avonds is de wagen rondom sfeervol verlicht, aparte spotjes geven goed leeslicht. Naast de toegangsdeur hangen de wijnglazen veilig in de glazenkast, daaronder – op prettige kijkhoogte – de televisie. De mahonie bovenkasten vormen een mooi contrast met de crèmekleurige skai lichtlijsten. Met keuze uit vijf bekledingsstoffen, waaronder leer, is er voor elk wat wils.

Keuken

Wat de designkeuken betreft, hiermee zal iedere kok dik tevreden zijn. Royale ruimte rondom de sierlijke kookpitten bieden zelfs plek aan de wok. Omdat de pitten in een glazen werkblad liggen, is het na de kookpartij weer snel ‘spic en span’. Op het witte, ergonomisch gevormde aanrecht is voldoende aflegruimte, een robuuste kraan staat boven de diepe spoelbak. De Thetford oven maakt de keuken compleet. Via het grote raam boven het aanrecht houd je contact met de buitenwereld. De Dometic Tec-Tower, tegenover de keuken, biedt ruim voldoende koel- en vriesruimte.

Badkamer

In de doorloop naar de slaapkamer zijn de douche en toilet te vinden. De douchecabine, uitgevoerd met regendouche en houten bankje, is perfect. Prima is het aangebrachte dakluik voor de ontluchting. In de ruime toiletruimte zorgt een hooggeplaatst raam voor verfrissing. Het sierlijke wastafelmeubel in de hoek is uitgevoerd met een vaste wandkraan, met recht de finishing touch. De toiletdeur dient tevens als afsluiting van het woongedeelte, dus voldoende privacy in slaap- en badkamer.

Koninklijke slaapkamer

Hier staat het queensbed met ‘orthopedische’ koudschuimmatrassen. Nog even lezen ’s avonds? Het hoofdeinde is elektrisch bedienbaar. Beide bewoners staat een eigen hangkast met verlichting ter beschikking en ook aan kapstokhaken is gedacht. Bijzonder efficiënt zijn de twee diepe bergvakken in de opstap naar de bedden. De ene uitgevoerd met een draadmand voor de was, de andere ideaal voor bijvoorbeeld schoenen. De hoekkast bij het voeteneinde is ingericht voor een tv. Twee grote zijramen en een dakluik maken het hier overdag tot een lichte, aangename ruimte. Met een vouwdeur maak je de slaapkamer tot je privédomein.

De door ons bekeken standaarversie kost € 130.676,–. Deze is 8,95 m lang, 2,40 breed en 3,25 hoog. Rijklaar (volle watertank, 90 procent vulling van de brandstoftank, 90 procent gasvulling) weegt deze Integra 4670 kg, het maximale gewicht bedraagt 5300 kg.

U bezoekt de website in Internet Explorer, deze browser is verouderd. Wij kunnen u niet garanderen dat de website optimaal functioneert. Wij raden u aan een andere browser te gebruiken.