Karmann-Mobil Davis 630

VOOR DE ACTIEVE REIZIGER

Mobil Davis 630

In Italië draait de buscamperfabriek van de Triganogroep op volle toeren. Een extra fabriekshal zorgt ervoor dat de productie gestaag doorloopt. Onder andere rolt hier de populaire Davis-serie van Karmann-Mobil van de band. Vooral sporters van allerlei disciplines kunnen zich verheugen op de hagelnieuwe Davis 630. Hierin passen probleemloos een motor, scooter of e-bike(s) en zelfs de watersporter kan hiermee goed uit de voeten.

Tekst: CamperCaKe / Foto’s: fabriek

De nieuwe Davis 630 staat op het lange Fiat light-chassis en is standaard voorzien van de 120 pk motor.

Exterieur

Mooie inbouwramen maken de wanden glad. Alle veiligheidsassistentiesystemen van Fiat zijn als optie verkrijgbaar, bijvoorbeeld in een van de pakketten. Helaas is ook de bijrijdersairbag niet standaard, hiervoor moet je het Veiligheidspakket bijbestellen. Onder het hefbed is een enorme laadruimte van maximaal 1,80 bij 1,30 m. De vloer van de bergruimte is bedekt met aluminium traanplaat, er zijn sjorogen en zelfs een oprijplaat zodat motor, scooter en e-bikes gemakkelijk binnengereden kunnen worden. Wel oppassen voor het maximale laadvermogen, want met zoveel bergruimte ligt overbelading op de loer. De camper heeft Truma dieselverwarming dus aan twee kleine gasflessen heb je voor het koken genoeg. De Davismodellen kunnen je een droomplek bieden om te slapen: de Davis View, een uitklapbaar slaapdak. Via een veilige ladder in het dakluik klim je naar boven waar een comfortabel extra tweepersoonsbed van 1,80 x 1,20 m klaarligt. Deze optie laat je slapen op een hoogte van ca. 2,70 m zodat je volop geniet van uitzicht en frisse lucht.

Interieur

Het interieur ziet er gelikt uit met wit glanzende kastkleppen en een lichte vloer met tegelmotief. Dit vormt een mooi contrast met de donkere houtkleur. Doordat je een gedeelte van de tafel kunt omklappen heb je op de dinettebank voldoende zitruimte – slim bedacht! Trouwens, de tafel kan ook aan de buitenkant worden gebruikt; de bevestiging hiervoor zit tegen de achterwand van het keukenblok. Leuk is de frisse bekleding in een zogenaamd pepitaruitje. Boven de zithoek zit een midi-Hekidakluik, boven beide voorstoelen hangen praktische opbergzakken om snel iets in te stoppen.

Douche- en toiletruimte

Een stevige houten deur geeft toegang tot de toiletruimte. Hierin staan een Thetford draaitoilet, een wastafel en hangt de spiegel op de juiste hoogte. Een klapraampje van melkglas zorgt voor frisse lucht. Hier ook de douchebak en een kunststof afscheiding om de boel droog te houden. Een slank postuur is bijna een vereiste; laat de zeep niet vallen, bukken is geen optie. Maar de praktijk leert dat weinig camperaars hun eigen douche gebruiken, dus geen nood.

Keuken

Zoals in de meeste buscampers zien we ook hier het keukenblok voor de schuifdeur staan. Een gezellige kookplek, zeker bij zomerse temperaturen. Het aanrecht is uitgerust met een tweepits gasstel en een spoelbak met afdekking. Zo ontstaat toch nog een kleine werkruimte op het aanrecht. Drie ruime lades zijn prettig in het gebruik en goed overzichtelijk. Wat kleurstelling betreft is de keuken een plaatje: glanzend wit in combinatie met de donkere houttint. Een 90 l compressorkoelkast staat op ooghoogte naast de keuken, eronder is een lage hangkast.

Slapen

Achterin vinden we het sterke punt van deze Davis 630, het in hoogte verstelbare elektrische hefbed. Soepel te bedienen met een druk op de knop om zo de gewenste laadruimte te creëren. Op het bed van 1,92 bij 1,90 m kun je naar keuze in de lengte of dwars slapen. In de hoge stand heb je uiteraard een trapje nodig om in bed te komen. Als het bed in een hoge stand wordt gezet, blijft er aan elke zijde een dun matrasdeeltje liggen zodat de bedbreedte dan 1,80 m is.

Resumé

Dankzij het compacte ontwerp en de hanteerbare lengte van 6,36 m biedt de Davis 630 alle vrijheid, ook in het dagelijks leven. De variabele laadruimte is een groot pluspunt, ook rondom het huis. De vanafprijs is € 77.936. Met de uitbreiding van een slaapdak zullen kinderen graag mee op reis gaan, echt een toffe slaapplek!


Technische gegevens (opgave fabrikant)
Chassis Fiat Ducato light chassis
Motor standaard 120 Multijet2 diesel Euro 6d-temp
Max. vermogen 89 kW/(120 pk) bij 3600 toeren
Max. koppel 320 Nm bij 1400 toeren
Wielbasis403,5 cm
Lengte636 cm
Breedte205 cm
Hoogte261 cm
Stahoogte189 cm
Maximummassa 3500 kg
Rijklaar gewicht 3015 kg
Laadvermogen 485 kg
Bed achter 192 x 190/180 cm

U bezoekt de website in Internet Explorer, deze browser is verouderd. Wij kunnen u niet garanderen dat de website optimaal functioneert. Wij raden u aan een andere browser te gebruiken.