Carthago Liner For Two 53

CHILLEN OP WIELEN

Liner For Two 53

Ook bij Carthago in Aulendorf zorgen almaar stijgende verkoopcijfers er voor dat de fabriek op volle toeren draait. Afgelopen januari, op de Messe in Stuttgart, presenteerde Carthago vol trots de nieuwe Liner For Two 53. Mede dankzij enthousiaste reacties maakt dit model nu deel uit van het 2019-programma. Deze typische tweepersoonswagen valt op door z’n creatieve indeling. Zo staat de rondzit achterin en is de slaapkamer aan de voorzijde. Dit houdt in dat beide voorstoelen niet draaibaar en op de bestemming dus onbruikbaar zijn. Wij nemen een kijkje in dit prachtexemplaar van dik zeveneneenhalve meter.

Tekst en foto’s: CamperCaKe

Exterieur

De Liner for Two is verkrijgbaar op basis van de Fiat Ducato of van de Iveco Dealy. Wij reden met de Fiat-uitvoering en zelfs bij een snelheid van 125 km liet deze camper geen vervelend bijgeluid horen. Wat uitrusting betreft, bijna alle extra’s die Fiat biedt, zitten erop. De grote Aguti-stoelen maken het reizen met de Liner tot een feestje. Elektrisch bedienbare busspiegels zorgen voor een perfect zicht naar achteren. Verder is sprake van een compleet houtvrije opbouw met 38 mm dikke wanden terwijl polyester dak en bodem beschermt. Zelfs aan het dak schoonmaken ontkom je niet: het is beloopbaar. Heerlijk is de vloerverwarming in de dubbele vloer die zorgt voor altijd warme voeten. De standaardhoogte van de vloer is 36 cm en op diverse plaatsen is deze doorlaadbaar. De opbergvakken aan de buitenzijde zijn zelfs 63 cm hoog. Tel daarbij de grote garage op en je kunt onbekommerd inladen. Deze opbergruimtes zijn zowel van binnen als van buiten bereikbaar en voorzien van ledverlichting. Een buitendouche in de garage is bijna vanzelfsprekend. De elektrocentrale staat goed toegankelijk in de garage. Twee accu’s vinden we terug in de dubbele bodem aan de bijrijderskant waar ook de hoofdschakelaar zit. Wat watertankinhoud betreft houdt u het zeker een tijdje uit op een idyllisch plekje zonder voorzieningen.

Slapen, douche en toilet

Als het bedtijd is beginnen we in de cabine met het platleggen van de rugleuningen van de voorstoelen. Na een druk op de knop zakt het hefbed en staan er twee lengtebedden klaar. Een stevig trapje met twee brede treden schuift vanonder het linker bed en zorgt voor een gemakkelijke instap. Wanneer je een aantal dagen op één plek staat kan de slaapkamer in tact blijven. Onderweg zijn er ’s avonds en ’s morgens dus enige handelingen nodig voor het (de-)installeren van de riante slaapkamer. Aansluitend aan het hefbed staan de gescheiden douche- en toiletruimte tegenover elkaar. De ruime douchecabine oogt luxueus door de wandbekleding met steenmotief. De toiletruimte heeft een Thetford draaitoilet met keramische pot en een grijze natuursteenlook wandbekleding.

Koken en wonen

Middenin, tegenover de toegangsdeur staat de luxueus uitgeruste keuken waarin zelfs het espressoapparaat niet ontbreekt. Gigantisch is de opberg- en aflegruimte, zo zijn er zelfs twee apothekerskasten. Uiteraard is er ook een grote koel-vriescombinatie met oven. Dan komen we bij de woonkamer achterin. Hier is gezelligheid troef! Op de rondzit plof je graag neer. Het summum zijn de beide hoekplaatsen waarop je koninklijk met de benen languit zit. De ene hoek staat klaar, de andere verleng je door een druk op de knop, dan schuift het voeteneinde uit en wordt de rugleuning wat schuiner. En dat terwijl je gewoon zit. Aan de andere wand verschijnt een tv-scherm van 40 inch van achter de bank omhoog. Mocht u de fabrieksnaam even vergeten zijn, dan werpt u een blik op de glimmende handgrepen aan de kastkleppen. Trouwens, ook in de kastkleppen kunt u zichzelf spiegelen. De lage buffetkast benadrukt de huiselijke sfeer. Met rondom ramen en een groot dakluik is er aan daglicht geen gebrek. Kortom, comfort en luxe zijn op een hoog niveau bij deze Carthago-voor-twee.

De Alde-verwarming staat rechts achterin de garage en is voorzien van een motorwarmtewisselaar. Tijdens de rit is de camper dan overal warm.

Resumé

Zoveel ruimte en luxe vraagt wel een C-rijbewijs. Met een rijklaargewicht van 3750 kg is het wel gemakkelijk inpakken want het laadvermogen bedraagt 4500 kg. De prijs van deze rijdende villa begint bij € 141.500.

U bezoekt de website in Internet Explorer, deze browser is verouderd. Wij kunnen u niet garanderen dat de website optimaal functioneert. Wij raden u aan een andere browser te gebruiken.