Dethleffs Esprit I 7150-2

POTIGE, GOED GEOUTILLEERDE KANJER

Esprit I 7150-2

Bij de klassieker uit het Dethleffs programma, de Esprit, bestond altijd het dilemma van keuzen. Gaan we voor halfintegraal of integraal, de normale uitvoering of toch de Comfort? De fabrikant helpt ons nu een handje door een totaal vernieuwde versie van de Esprit te presenteren, verkrijgbaar in vier indelingen, zowel halfintegraal als integraal, in één moderne uitvoering. Nieuwsgierig naar het resultaat van deze topper in het middensegment, bekijken wij de integraal van dik zevenenhalve meter lang met queensbed.

Tekst: CamperCaKe Foto’s: Dethleffs

Exterieur en reizen

Statig lonkt de vernieuwde Esprit in z’n beige jas naar ons bij de fabriek in Isny. Optisch gemoderniseerd met nieuw gevormde neus en fraaie achterbumper voorzien van ledverlichting. En Dethleffs maakt deze wagens volgens de nieuwe bouwwijze, dus houtvrij. Prettig is de instap door de verbrede toegangsdeur (70 cm). Dan aandacht voor de vernieuwde dubbele bodem met hierin het toegepaste Hymerconcept voor verwarming en isolatie van de watertanks. De extra verstevigde garage kan zelfs 250 kilo torsen. Dit alles staat op een Alko chassis van 3499 kg laadvermogen (te verhogen tot 4800 kg) met standaard de Fiat 130 pk turbodiesel. De Esprit wordt geleverd in wit, tegen meerkosten kan het exterieur in beige of zilver worden besteld.

Wonen

Modern, ruim en licht is de uitstraling van het interieur. Mede door de riante stahoogte van 2,03 centimeter een aangename leefruimte. Vijf volwassenen zitten ruim rondom de tafel met perfecte afmeting. Sierlijke design leeslampjes hangen boven de L-bank en het zijbankje. Prima is de plaatsing van de Truma Combi 6 in de zithoek. Zo komt de meeste warmte daar waar zij nodig is! Langs de hoogglans witte bovenkasten schijnt indirecte verlichting, en attent, er is ook nachtverlichting. Niet zo gesteld op poetsgevoelige glimmende kastdeuren? U kunt ook voor houtkleur kiezen. Ook qua stoffering zijn er twee mogelijkheden. De tv is boven een kast naast de toegangsdeur geplaats.

Koken

Het fraai gestroomlijnde, witte keukenblok achter de zithoek biedt veel bewegingsruimte. De kok kan hier goed met grote pannen aan de slag op het Dometic driepitsgasstel. Handig is de centrale vergrendeling bij de drie brede, softclose laden en de afvalemmer in de kast ernaast. Blikvanger op het aanrecht is de robuuste kraan boven de ronde spoelbak. Kleine details zoals een keukenrolhouder/kruidenrek en plek voor een koffiezetapparaat zijn de finishing touch. Ook een afzuigkap is aanwezig, bruikbaar als het raam niet open kan. De Dometic koelkast met aparte vriezer (190/35 l) biedt veel ruimte.

Douche/toilet

In de ruime doorgang naar de slaapkamer staan toilet en douche tegenover elkaar. De inrichting van beide ruimtes oog luxueus. De houten toiletdeur sluit tevens de slaapkamer af van het woongedeelte; ideaal is de grote spiegel op deze deur. Bij het Thetford draaitoilet hangt de toiletrolhouder op de juiste plek, recht ervoor. Hier eveneens een designkraan boven de wastafel, bekerhouders en veel spiegels rondom. Voldoende kastruimte voor alle toiletspulletjes bevindt zich achter die spiegels en onder de wastafel. Met een raam (melkglas) en een klein dakluik is de ruimte goed te verfrissen. De inrichting van de doucheruimte is top. Een regendouche hangt tegen een zwarte armatuurhouder. De ruimte kan worden afgesloten met een kunststof roldeur. Praktisch dat deze roldeur de douchearmatuur kan verbergen en de douchevloer zo extra loopruimte genereert.

Slapen

De masterbedroom achterin ziet er gelikt uit. Pontificaal troont het queensbed (200x150 cm) te midden van twee hangkasten. Leeslampjes boven het hoofdeinde dat ook schuin omhoog kan voor een prettige leeshouding. Sfeervol is de aankleding met vouwgordijnen voor de twee zijramen. In de bovenkasten, twee laden onder het voeteneind en de hangkasten, is ruim voldoende bergruimte aanwezig. Zelfs in de vloer, aan beide bedzijden zijn grote vakken, wellicht handig voor schoenen. Dan is er uiteraard nog het tweepersoons hefbed (196x150 cm) boven de voorstoelen. Naar wens is dit bed ook elektrisch bedienbaar.

Resumé

De 7,63 m lange camper is door het rijklaar gewicht van 3345 kg eigenlijk alleen geschikt voor de camperaar met C-rijbewijs. Qua leef- en bagageruimte is deze Esprit geschikt om er met vier personen mee op reis te gaan. Dethleffs is er beslist in geslaagd om met een goed geoutilleerde Esprit voor de dag te komen; de basisprijs van deze uitvoering is € 96.090,-.

U bezoekt de website in Internet Explorer, deze browser is verouderd. Wij kunnen u niet garanderen dat de website optimaal functioneert. Wij raden u aan een andere browser te gebruiken.