Morelo Palace Liner 99 GSB

De bestuurder van deze reus moet wel over een C-rijbewijs beschikken!

Palace Liner 99 GSB

Morelo valt onder de vleugels van de Knausgroep en is een jong bedrijf. Ruim tien jaar vinden premium campers uit het Duitse Schlüsselfeld hun weg in Europa. Het luxeprogramma van integrale ‘liners’ omvat de modellenreeksen Empire, Home, Loft en Palace. Deze topcampers staan garant voor een zeer exclusieve manier van reizen, kijk alleen maar even naar de garage voor een kleine auto. Verwonder je over dit luxepaard, dat staat te pronken bij de importeur in Oss.

Tekst: CamperCaKe / Foto’s: fabrikant

Een camper van dit formaat krijgt uiteraard een stevige basis. Deze Morelo Palace staat op een Mercedes Atego-onderstel dat een maximaal draagvermogen van bijna 12 ton heeft. Met een ledig gewicht van 8580 kg blijft er maar liefst 3410 kg over, dus rijd die auto maar achterin. De bestuurder van deze reus moet wel over een C-rijbewijs beschikken!

Superieure techniek

Voor de 7.7 liter Mercedesmotor die 299 pk levert is geen zee te hoog. Luchtvering hoort natuurlijk ook bij deze premiumcamper evenals een automaat. Grote busspiegels dragen bij aan de veiligheid. Op je bestemming verwijder je het stuur zodat de bestuurdersstoel gemakkelijk ronddraait. Het dashboard oogt sobertjes maar alle noodzakelijke instrumenten zitten erin. Via mooi geïntegreerde buitenkleppen met omnibustechnologie bereik je de 48 cm hoge dubbele bodem. De opbergruimte daar is enorm. In de opvallend gladde wanden van 50 mm dik liggen de krasvaste glazen zijruiten mooi verzonken. Daarnaast ontsteekt Morelo een waar vuurwerk aan techniek, van de 120 l gastank tot de lithium-ion accubank met 360 Ampère-uur en de omvormer met 3000 W. Uiteraard zijn alle tanks vorstvrij gehuisvest, maar 450 liter vers water is indrukwekkend! Je kunt dus dagen in de vrije natuur doorbrengen. Alde warmwaterverwarming brengt het interieur op temperatuur, met aparte regelkringen voor slaapkamer, badkamer, garage en vloerverwarming.

Interieur

Binnenkomen in de Palace Liner is indrukwekkend. Alleen de instap is met vijf treden al groots. In de salon kun je gezellige tijden met je vrienden doorbrengen, plek genoeg. Het grote tv scherm (32 inch) hangt verborgen achter de kast boven de dwarsbank. Veel zicht op het buitenleven geven de panoramische voorruit en de zijramen. De glanzend witte kastenwand oogt mondain en contrasteert mooi met de donkere houttint. Bij de uitvoering zonder hefbed loopt deze kastenwand door boven de cabine. Wel knap als je de inhoud van deze kastenreeks blindelings terugvindt! Om het interieur stofvrij te maken is een stofzuigsysteem ingebouwd.

Keuken

Het keukenblok is een plaatje, buiten kijf. Zo zijn het werkblad en de dubbele spoelbak gemaakt van gegoten massief mineraal. Het driepitsgasstel heeft een glazen onderplaat, gemakkelijk te reinigen. Twee apothekerskasten en veel laden kunnen verrassend veel levensmiddelen bergen. Een koel-vriescombinatie en oven staan tegenover de keuken. En, het toppunt van luxe, de afwasmachine. Wel jammer dat je de gezellige contacten bij de gezamenlijke afwasplek mist!

Badkamer

Dat we hier van een echte badkamer spreken zal niemand verbazen. Twee schuifdeuren maken het tot een fijne privéruimte. Een aantal hang/leg kasten, een chic wastafelmeubel, een Dometic wc met keramische pot en een fraaie douchecabine – kortom, hier ontbreekt het je werkelijk aan niets!

Slapen

In de slaapkamer, boven de garage, staat een royaal bemeten queensbed. Natuurlijk is het mogelijk om ook hier naar tv te kijken. In de hele camper is sfeervolle indirecte verlichting aangebracht en er is een flinke hoeveelheid spotjes.

Resumé

Dit luxehotel op wielen is eigenlijk een tweede huis waarin het je aan niets ontbreekt. Dat je voor zo’n formaat camper een ruime overnachtingsplek nodig hebt klopt, maar die zijn ook in ruime mate voorhanden. Het prijskaartje is snel opgeschreven € 503.136. Maar, om in de beeldspraak van deze camper te blijven: al is een huis genoeg voor de meesten, wie wil er niet in een paleis wonen?


Technische gegevens(opgave fabrikant)
ChassisMercedes Atego 1230 L
Motor
7.7 l diesel 6 cilinder
Max. vermogen
220 kW/299 pk
Max. koppel
1100 Nm bij 1200 toeren
Wielbasis
536 cm
Lengte
1025 cm
Breedte
250 cm
Hoogte
372 cm
Stahoogte
206 cm
Maximummassa
11.990 kg
Rijklaar gewicht
8.580 kg
Laadvermogen
3.410 kg
Bed achter
200 x 163 cm


U bezoekt de website in Internet Explorer, deze browser is verouderd. Wij kunnen u niet garanderen dat de website optimaal functioneert. Wij raden u aan een andere browser te gebruiken.