Sunlight V 69 Adventure Edition

EENVOUDIG EN DOELTREFFEND

V 69 Adventure Edition

In Neustadt, omgeving Dresden, staat een van de modernste camperfabrieken van Europa. Hier rollen de kampeerauto’s van Sunlight van de band. Sunlight behoort tot de Erwin Hymer Group en is de broer van Carado. Beide merken hebben dezelfde modellen in het programma. Het verschil zit hem in de uitstraling van in- en exterieur. De Sunlight komt wat frisser en sportiever voor de dag dan z’n broer. Wel hebben beide merken een gezamenlijk doel: hoogwaardige, betaalbare campers produceren voor een breed publiek.

Tekst: CamperCaKe / Foto’s: fabriek

Het 2021-programma toont een opvallende ‘Van’ – in Duitsland de naam voor een smalle halfintegraal – waarin de slaapkamer een prominente plaats inneemt.

Exterieur

Sunlight bouwt deze Adventure Edition op een verlaagd Citroën-Jumperchassis en kiest voor een 140 pk motor. Zeker gezien het lage gewicht van deze camper levert die voldoende power. Dankzij toegevoegde optiepakketten van Citroën staat er een meer dan comfortabele reisgenoot. Zo zijn een multimediapakket, motorairco en cruise control in deze Van terug te vinden evenals twee airbags. De zijwanden van de Van bestaan uit een aluminiumsandwichconstructie van 34 mm dik, de achterwand en het dak hebben een polyesterbuitenhuid. Doordat de Van 16 cm smaller is dan de gebruikelijke halfintegraal, voldoen de originele spiegels van de Jumper. De garageruimte mag je tot 150 kg beladen en is vanaf beide zijden bereikbaar. De camper heeft opbouwramen voorzien van combirollo’s. Voor verwarming en warm water is een Truma Combi 4 ingebouwd. Er zijn twee usb-aansluitingen, wellicht wat karig. Jammer dat er geen raam in de toegangsdeur zit; wel vergemakkelijkt een elektrisch bedienbare opstap de entree. De buitenzijde ziet er gelikt uit met een zwarte striping en een bijpassende Thuleluifel.

Interieur

Van buitenaf ziet de Sunlight V 69 eruit alsof er niet veel in kan, maar schijn bedriegt. Weliswaar is de zithoek compact, toch zit je hier met z’n vieren prima. Vooral de smaakvolle meubelbekleding van alcantara en kunstleer in grijstinten valt op. Deze vormt een mooie combinatie met het lichte meubelhout en het grijze tafelblad. Boven de zithoek zit een midi-Hekidakluik. Het verduisteren van de cabine kan met een gordijn, praktisch en enigszins isolerend bij kou.

Slapen

Wie prijs stelt op een riant bed wordt in deze compacte camper op z’n wenken bediend. Want een queensbed biedt altijd een gemakkelijke instap voor beiden. Aan weerszijden zijn kledingkasten bevestigd, wat een luxe! Wel alert blijven wat betreft de opstapjes naast het bed, maar dat went vast snel. Onder het voeteneinde is nog een royale bergkast, dus wat kleding betreft kun je hier goed uit de voeten. De vouwwand tussen het slaap- en woongedeelte is vast prettig tijdens een siësta.

Douche en toilet

De badkamer bevindt zich achter de dinettebank en is tiptop voor elkaar. Boven het Thetford-draaitoilet hangt een smalle toiletkast. Als de wand van het wastafelmeubel boven de wc wordt gedraaid, staat de douchecabine klaar. Simpel en doeltreffend. Bovendien is de doucheruimte prima van afmeting; een dakluikje zorgt voor frisse lucht.

Keuken

Het keukenblok naast de toegangsdeur is eenvoudig uitgerust. Centraal staat het driepits gasstel dat samen met de spoelbak een geheel vormt. Het aanrecht, dat dezelfde grijstint als de tafel heeft, biedt rondom de kookplaat enige werkruimte. De lage kast naast het aanrecht is een handige plek voor de koffiemachine. De Thetfordkoelkast (91 l) staat onder het aanrechtblad, dus wel even bukken. Het keukengerei past in de bovenkasten en de aanrechtkast. In die laatste zit ook de afvalemmer, altijd handig.

Resumé

Voor € 61.490 rijd je in een eenvoudige maar prima uitgeruste camper met een groot laadvermogen. Wat afmetingen betreft is de camper prettig manoeuvreerbaar en een fijne reisgenoot voor twee. De Adventure-uitvoering biedt veel extra’s plus de donkere accenten aan de buitenzijde; het oog wil ook wat.

Technische gegevens (opgave fabrikant)

Chassis

Citroën Jumper
Motor standaard Citroën 2.2 BlueHDi 140 S&S BVM6
Max. vermogen 103 kW/(140 pk) bij 3750 toeren
Max. koppel 340 Nm bij 1750 toeren
Wielbasis380 cm
Lengte686 cm
Breedte214 cm
Hoogte271 cm
Stahoogte195 cm
Maximummassa 3500 kg
Rijklaar gewicht 2730 kg
Laadvermogen 770 kg
Bed achter 195 x 140 cm

U bezoekt de website in Internet Explorer, deze browser is verouderd. Wij kunnen u niet garanderen dat de website optimaal functioneert. Wij raden u aan een andere browser te gebruiken.