Eura Mobil Van 635 EB

Fraaie exterieurkleuren maken de keuze best moeilijk; voor ons sprong de blauwe uitvoering eruit.

Van 635 EB

In de groeiende campermarkt staat de buscamper op kop, er is meer vraag naar dan ooit. Bijna elke fabrikant biedt tegenwoordig buscampers aan, maar hoe onderscheid je je als merk? Eura Mobil voorzag zijn nieuwe buscampers van een exclusief interieurdesign en een voortreffelijke uitrusting. De zogenoemde Van verschijnt in drie indelingen: de klassieke 595 HB met dwarsbed, de langere 635 EB met eenpersoonsbedden en de 635 HB met een tweepersoons (hef)bed achterin. Deze Vans rollen van de band in de Triganofabriek in Paglieta (Italië).

De Van 635 EB is gemaakt van de langste Fiat Ducatobus (6,36 m) en heeft standaard een 140 pk motor. De vanafprijs is met € 79.500 ruim hoger dan de gemiddelde buscamperpijs. Daarvoor biedt Eura Mobil z’n Vans compleet uitgerust aan. Zo is de camper voorzien van ESP, airbags voor bestuurder en passagier, airconditioning, cruise control, roetfilter, dagrijverlichting en 16 inch lichtmetalen velgen. Een dieselkachel en een verwarmde vuilwatertank horen ook bij de standaarduitrusting. Alle beschikbare veiligheidsassistenten van Fiat zijn als optie verkrijgbaar. Met de lithium boordaccu van 100 Ah in combinatie met een laadbooster ben je onafhankelijk van de stroompaal. Fraaie exterieurkleuren maken de keuze best moeilijk; voor ons sprong de blauwe uitvoering eruit. Inbouwramen zorgen voor strakke wanden. De gaskast biedt plaats aan twee grote flessen, maar vanwege de dieselverwarming volstaat één gasfles. Zo rest er wat extra bergruimte. De Van is geschikt voor winterse omstandigheden.

Interieur

We noemden al het exclusieve interieurontwerp. Zo zijn de binnenwanden en het plafond met een microvezelstof overtrokken. Fraai zijn de verborgen plissé jaloezieën bij de zithoek en rondom de bedden. Het meubilair oogt chic met z’n lichte oppervlakken en is versterkt met aluminium profielen. Mooi detail is de doorlopende bovenkastlijn, tot in de cabine. Talrijke verlichtingselementen geven veel sfeer en de wandkasten en aflegruimten eronder worden ook van binnen verlicht. Praktisch is de tafel in de zithoek, je kunt deze halveren en ook als buitentafel gebruiken. Handig zijn de open aflegruimten onder alle bovenkasten, zo ruim je snel en overzichtelijk kleine spulletjes op.

Keuken

Bij de keuze van materialen is er niet bezuinigd. Zo is het aanrechtblad met ingegoten spoelbak van een soort kunststeen, bekend uit de luxe kampeerauto’s. Een handig uitklapbaar werkoppervlak dekt de spoelbak inclusief uittrekbare kraan af. Boven het tweepits gasstel hangt een praktisch kruidenrekje. Voldoende ruimte bieden de vier laden voor het keukengerei terwijl aan de zijkant nog een flessenrek verborgen zit. De Thetford koelkast (84 l) met matzwarte deur staat op ooghoogte, eronder is de hangkast.

Douche- en toiletruimte

De zitruimte op het toilet is tamelijk comfortabel, al gaat dit wel ten koste van de loopruimte bij de keuken. Prettig is het raampje voor voldoende frisse lucht, in het plafond zit nog een luchtrooster. Ook hier is de wastafel van mineraalgesteente. Als de draaibare wand richting wc wordt geklapt, is de douchecabine beschikbaar. Daarnaast is er een buitendouche aan de achterzijde, handig na een stranddagje.

Slapen

Achterin bieden de bedden veel ligcomfort dankzij een schotelveersysteem. Als je de twee bedden niet ombouwt tot een groot tweepersoonsbed, blijft er een smalle gang over. Zo stap je gemakkelijker in en uit de bedden, zonder je reisgenoot te storen. Het rechter bed is 1,91 m lang, het linker slechts 1,78 m. Handig zijn de beide leeslampjes met usb-aansluiting. De opbergruimte onder de bedden kun je naar wens indelen. Met een uitklapbare plank kan een soort dubbele bodem worden gemaakt voor platte objecten zoals campingmeubels. De vloerkasten onder het rechter bed kun je weghalen zodat er ruimte voor volumineuze spullen ontstaat.

Resumé

Buscampers die de laatste jaren nieuw op de markt kwamen wijken meestal slechts in details af van de concurrentie. De indelingsmogelijkheden binnen een Ducatobus zijn natuurlijk beperkt maar Eura Mobil heeft door mooie, kwalitatief hoogstaande materialen en een exclusief ontwerp toch iets aan de markt toegevoegd. Deze Van is niet goedkoop maar wel rijk uitgerust.


Technische gegevens(opgave fabrikant)
Chassis

Fiat Ducato light

Motor2,2 l Multijet3 Euro 6d-FINAL
Max. vermogen103 kW/140 pk
Max. koppel
350 Nm bij 1400 toeren
Wielbasis
404 cm
Lengte
636 cm
Breedte
205 cm
Hoogte
261 cm
Stahoogte
189 cm
Maximummassa
3.500 kg
Rijklaar gewicht
2.995 kg
Laadvermogen
505 kg
Bedden achter
2 keer 70 x 202 cm


U bezoekt de website in Internet Explorer, deze browser is verouderd. Wij kunnen u niet garanderen dat de website optimaal functioneert. Wij raden u aan een andere browser te gebruiken.