Adria Compact DL Plus

SLANKE, TRENDY REISGENOOT

Compact DL Plus

Het Sloveense merk Adria is onderdeel van de Trigano Groep. Al jaren weet deze fabrikant de camperaar te verrassen met eigentijdse campers. Zo kreeg nu de Compactserie – een smalle halfintegraal – een facelift. De slideoutversie verdween en deze DL vult die plaats op. De serie kent drie indelingen; er is keus uit drie afwerkingsniveaus: Axess is de instapper, Plus zit in het middensegment en Supreme is de topper. Wij nemen een kijkje in de Compact DL Plus.

Tekst: CamperCaKe / Foto’s: fabriek

De Compact DL Plus staat standaard op een Fiat Ducato Light camperchassis met een 2,3 l 120 pk motor. Drie sterkere Fiatmotoren zijn als optie leverbaar.

Exterieur

Dankzij een breedte van 2,12 m steekt de opbouw nauwelijks buiten de cabine uit, wat het rijgedrag positief beïnvloedt. Adria bouwt volgens de ‘comprex’ technologie, dat betekent een sandwichconstructie van met hout versterkte wanden, styropor isolatie en polyurethaan randen. De buitenwand is van polyester. De klant krijgt zeven jaar garantie op waterdichtheid. Bij de Plusuitvoering kun je de cabine in een aparte kleur kiezen, grijs metallic of zilvergrijs metallic. Dat vormt een mooie combinatie met z’n striping. Fijn is de van twee zijkanten bereikbare garage waarin al het campingmeubilair én een reservewiel passen. In de gaskast, links voor de garagedeur, is plek voor twee grote gasflessen. De Truma Combi 4 met CP plus zorgt voor een aangename binnentemperatuur en niet onbelangrijk: een lekkere warme douche!

Interieur

Licht en ruim, dat ervaar je direct bij binnenkomst. Dankzij het geweldige panoramadak in de cabine stroomt er veel daglicht binnen, natuurlijke interieurtinten creëren een harmonieus geheel. De zogenaamde face to face bankopstelling geeft veel loopruimte, vooral doordat je de tafel kunt halveren. Wel mis je bij deze opstelling het hoekje van de L-bank om je lekker in te nestelen. Speels aangebrachte ledverlichting maakt het ’s avonds huiselijk, fijn dat deze ook dimbaar is. De tv zakt onder uit de bovenkast naast de toegangsdeur, een mooi systeem.

Keuken

Hier heeft de kok weinig reden tot klagen: de plaatsing van een langwerpig gasstel met werkruimte ervoor is super. Trouwens, ook de pannen hebben op deze pitten voldoende ruimte. En de kookluchtjes? Daar weet de afzuigkap wel raad mee. Praktisch zijn de ruime laden. In één blik overzie je de inhoud. Zelfs wanneer in de keuken een gasoven (optie) is geplaatst, rest er genoeg opbergruimte. De koelkast, een compressoruitvoering van Thetford (90 l), staat aansluitend aan het keukenblok. Pluspunt van een compressorkoelkast is het geringere stroomverbruik, wel is deze wat luidruchtiger, iets dat vooral ’s nachts kan storen. Als optie is een groter exemplaar mogelijk (150 l).

Douche/toiletruimte

De inrichting van de saniruimte is functioneel waarbij het Thetford draaitoilet voldoende bewegingsruimte biedt. De verrassing zit ‘m in de wand waaraan de wastafel hangt. Met een handbeweging klapt deze om richting toilet en voilà, douchen maar! De toilethoek blijft zo keurig droog. Verwacht geen royale doucheruimte maar lekker opfrissen lukt prima.

Slapen

Voor beiden staat er achterin een fijn bed klaar waar je via een paar traptreden gemakkelijk instapt. Een handig snufje vinden we onder de bedden bij de twee kastdeuren. In eerste instantie lijken die tijdens het openen de doorgang te blokkeren maar nee, ze schuiven zowaar netjes naar binnen. Beide leeslampjes zijn voorzien van een usb-aansluiting voor het opladen van telefoons bijvoorbeeld.

Resumé

Adriacampers zijn geliefd bij camperaars, daar zal deze Compactserie zeker geen uitzondering op zijn. Z’n geringe breedte met toch een interieur dat ruim oogt, zal menigeen aanspreken. Het manoeuvreert in het verkeer net iets gemakkelijker, vooral wanneer je binnendoorroutes prefereert. De standaardprijs ligt op € 72.990, het investeren in een sterkere motor is sowieso een aanrader.

Technische gegevens(opgave fabrikant)
ChassisFiat Ducato 35L
Motor standaard120 2,3 Multijet2 Euro 6d-temp
Max. vermogen88 kW (120 pk) bij 2750 toeren
Max. koppel320 Nm bij 1400 toeren
Wielbasis380 cm
Lengte699 cm
Breedte212 cm
Hoogte278 cm
Stahoogte198 cm
Maximummassa3500 kg
Rijklaar gewicht3008 kg
Laadvermogen492 kg
Bedden achter195 x 75/65 en 193 x 82 cm

U bezoekt de website in Internet Explorer, deze browser is verouderd. Wij kunnen u niet garanderen dat de website optimaal functioneert. Wij raden u aan een andere browser te gebruiken.