Dethleffs Advantage

MET DE LIFETIME-PLUS BOUWWIJZE VERMINDEREN DE KILO’S!

Advantage

Dethleffs camperprogramma omvat een grote keus aan modellen en indelingen die inspelen op de huidige trends. Neem de Advantagemodellen, echte blikvangers die behoren tot het zogenaamde middensegment. De fabrikant heeft buitenzijde en interieur totaal vernieuwd en opgefrist, kortom, campers die helemaal klaar zijn voor 2015. Zowel de integrale als de halfintegrale campers hebben zes verschillende indelingen die in beide soorten exact gelijk zijn. Alleen de lengte verschilt: de integraalcampers zijn enkele centimeters korter.

Tekst: CamperCaKe Foto’s: Dethleffs, ­CamperCaKe

Exterieur en reizen

De Advantage staat op de nieuwe Fiat Ducato met breedspoor light chassis. De standaardmotor is een 2.0 MultiJet, het is aan te bevelen om de optionele 2.3 MultiJet te kiezen. Wat meer power geeft net dat beetje extra comfort en je rijdt gemakkelijker met het verkeer mee. Wel standaard voorzien van ASB/ABD, ESP, ASR en Hill-holder. Bij Dethleffs staat veiligheid hoog in het vaandel! Vanaf nu is de opbouw helemaal houtvrij, hiermee neemt Dethleffs afscheid van de traditionele bouwwijze. De sandwichconstructie bestaat uit polyurethaan spanten en XPS (Styrofoam) isolering. Het GFK-dak en dito bodem garanderen een lange levensduur. Lifetime-Plus, de naam van deze nieuwe bouwwijze, zorgt ervoor dat de weegschaal aanzienlijk minder kilo’s aangeeft. Zo komt het rijklaargewicht bij geen enkele indeling boven de 2920 kg. Alle modellen zijn dus geschikt voor het B-rijbewijs en er rest tevens voldoende laadvermogen. Fijn is de nieuwe brede toegangsdeur van 70 cm, stapt een stuk comfortabeler in. Een hordeur en een elektrisch bedienbare opstap horen bij de standaarduitrusting. Praktisch is de nieuwe, uitschuifbare gaskast: het verwisselen van gasflessen is nu een peuleschil. Tip: om jezelf wat extra te verwennen en het reizen te veraangenamen, kies dan voor de optiepakketten ‘Chassis’ en/of ‘Family’.

Bedden en baden

In opbouwlengte variëren de Advantages van 640 centimeter tot 740 centimeter. Allereerst nemen we een kijkje bij het langste familielid. Vanwege de beschikbare ruimte ook direct de meest luxe camper; douche en toilet zijn hier separate ruimten. Met de withouten toiletdeur sluit je, indien gewenst, het woongedeelte af. Tegenover het toilet staat de halfronde douchecabine, voorzien van een kunststof roldeur. Achterin heb je keuze uit twee bedopstellingen, een royaal ‘queensbed’ of de twee eenpersoonsbedden. Vooral de laatste variant blijkt erg geliefd onder camperaars.

Dan de Advantages van 695 centimeter lang, scheelt toch zo’n 50 centimeter binnenruimte. Hierin drie beschikbare bedopstellingen: Frans bed, dwarsbed en de eenpersoonsbedden, voor elk wat wils dus. De functionele badkamer is creatief ingedeeld. Een cassettetoilet en een draaibare wand met wastafel en grote spiegel. Door deze wand een kwartslag te draaien ontstaat de douchecabine. Een simpele oplossing voor optimaal gebruik. Deze ruimte sluit je af met een stevige, withouten schuifdeur, ook ruimtebesparend!

De kleinste spruit, met een lengte van 640 centimeter heeft rechts achterin een Frans bed. Hiernaast staat, zoals gebruikelijk bij zo’n indeling, de badkamer met vaste bank-wc.

Keuken

In het langste exemplaar zien we uiteraard ook de ruimste keukenopstelling. Geplaatst tussen douchecabine en dinettebank ziet deze er, met z’n brede, wit getinte laden, mooi uit. Trouwens, deze laden sluiten zachtjes: softclose systeem. Het licht gekleurde aanrecht, met driepitsgasstel en spoelbak, kun je met een handig foefje verlengen, toch makkelijk. Tegenover de keuken staat de nieuwe, smalle Thetford koelkast van 142 liter, praktisch uitgevoerd met een flessenvak voor 1,5-literflessen. De witte kunststof structuurbekleding op de koelkastdeur past perfect bij het witte keukenblok. Deze koelkast staat standaard in alle Advantages. Bij de vier kortere Advantages vind je de keuken direct links van de toegangsdeur. Hier rest naast het driepitsgasstel en spoelbak weinig aflegruimte op het aanrecht. Wel kun je ook dit aanrecht een stukje verlengen.

Zitruimte

De zithoek is in alle uitvoeringen ruim en comfortabel, met L-vormige of dinettebank en een dwarsbankje waarvan de afmeting afhangt van de totale lengte. Bij sommige uitvoeringen is dit dwarsbankje omgetoverd tot een ‘hocker’ die je naar wens kunt verplaatsen. Het nieuwe meubelconcept is tweekleurig, houttint met witte accenten, en heeft mooi afgeronde lijnen. De witte structuurbekleding vind je op diverse plaatsen en als plafondbekleding terug. Zo oogt het binnen dan ook lekker ruim en licht. Indirecte verlichting langs de bovenkasten verhoogt ‘s avonds de sfeer. Leuk detail zijn de fris ontworpen leeslampjes in de zithoek en boven de bedden. In de integraaluitvoering hangt boven de voorstoelen het hefbed; de halfintegralen hebben een groot panoramadak in de cabine.

Wij vinden het begrijpelijk dat Dethleffs hoge verwachtingen heeft van de reacties van consumenten. Voor het gebodene zijn de prijzen alleszins redelijk en er valt veel reis- en vakantieplezier met de Advantage beleven. De standaardprijzen beginnen bij € 65.790 voor de

T 5901 tot € 78.990 voor de I 7051.

U bezoekt de website in Internet Explorer, deze browser is verouderd. Wij kunnen u niet garanderen dat de website optimaal functioneert. Wij raden u aan een andere browser te gebruiken.