Knaus Live ti 650 meg

VERRASSENDE ‘INSTAPPER’

Live ti 650 meg

Met de nieuwe instapserie L!ve verwacht Knaus de jonge, actieve camperaar aan te spreken. Vandaar ook z’n naam, geschreven met een uitroepteken in plaats van de i. De halfintegrale versie verschijnt in drie verschillende indelingen. Dat Knaus deze serie als instapper betitelt blijkt niet uit het aansprekende, trendy interieur. Ondanks de scherpe prijsstelling krijgt de consument ook op de L!veserie gewoon tien jaar waterdichtheidsgarantie. Nieuwsgierig geworden? Wij tonen u graag de wagen met twee enkele bedden, steevast favoriet onder camperaars.

Tekst en foto’s:
CamperCaKe

Exterieur

Z’n afkomst valt niet te verloochenen vanwege de striping in de Knaus huiskleur: kobaltblauw. Vrolijk oogt de Cat-Eye hybride verlichting op de achterzijde. De Dometic inbouwramen, evenals een raam in de toegangsdeur, geven geen blijk van het feit dat het hier een instapserie betreft. Knaus bouwt alle campers op een Fiat Ducato chassis dus ook deze L!ve ti. De Fiat is voorzien van de bekende 2.3 Multijet die 130 pk levert. Jammer dat alleen de bestuurdersairbag standaard is; die voor de bijrijder zit helaas in het zogenaamde Fiatpakket. Verder omvat dat pakket motorairco en cruisecontrol, eigenlijk onmisbaar in een moderne camper. De camper heeft een GFK dak en wanden van aluminium met EPS schuim als isolering. Deze wanden staan op een houten sandwich bodemconstructie.

De vuil- en schoonwatertank liggen goed geïsoleerd vooraan onder de camper. Vanaf beide zijden is de ruime garage bereikbaar, geschikt voor fietsen en campingmeubilair. De garage is tevens de plek voor de gasbun die ook van buitenaf bereikbaar is. Vanzelfsprekend ontbreekt ook bij de L!ve het praktische serviceblok niet, per slot van rekening een uitvinding van Knaus!

Wonen en slapen

Bij binnenkomst springt direct de fraaie ‘scheepsvloer’ in het oog. Achterin vormt de sierlijke ronde belijning bij de eenpersoonsbedden een mooi plaatje. Dat de ontwerpers van Knaus meester zijn in interieurdesign komt ook hier weer tot uiting, evenals bij de combinatie van witte kastkleppen met twee houttinten bij de bovenkasten. ’s Avonds biedt het langwerpige dakluik boven de bedden beslist een fraai zicht op de sterrenhemel. De twee brede traptreden bieden een fijne instap in de comfortabele bedden. De kast onder het linkerbed is goed bereikbaar door het voeteneinde omhoog te zetten. Ook onder het rechterbed is nog een kast ter beschikking. Vervolgens wacht voorin een gezellige zithoek met plaats voor vijf personen zodat ook vrienden kunnen aanschuiven. Subliem is de verborgen tv. Na een lichte druk op het toestel komt dit omhoog vanachter de rugleuning van de L-bank. Een zee van licht komt binnen door de twee grote dakluiken en ’s avonds maakt indirecte verlichting het verblijf aangenaam. Trouwens, ook voor een logeetje is nog plek. Dan moet wel even de zithoek worden omgebouwd. Prettig dat het formaat van deze camper net onder de zeven meter blijft, voor veel camperaars toch de limiet.

Toilet en douche

Voor het linkerbed staat de gecombineerde douche- en toiletruimte die sluit met een metallic roldeur. De badkamer is functioneel ingericht en heeft een uitstraling van luxe. Comfortabel is het banktoilet van Thetford, waarboven een grote spiegel hangt. Een perfecte douchecabine komt tevoorschijn na het omklappen van de wastafelwand. U kunt er zelfs bij zitten. En met twee dakluiken is er hier zeker geen gebrek aan frisse lucht.

Koken

Ook het compacte keukenblok, naast de toegangsdeur, deelt mee in de moderne look. Handig zijn de twee brede lades. Een uitklapbare aanrechtverlenger geeft extra werkruimte. Fraai oogt de witte deur van de smalle Thetford koel-/vriescombinatie die naast de keuken staat.

Deze nieuweling is zeker een aanwinst in het Knausprogramma en, mede gezien z’n basisprijs van € 65.141, behoorlijk aantrekkelijk. De door ons bekeken camper was reeds voorzien van veel extra pakketten. De luxueuze uitstraling daarentegen is standaard!

U bezoekt de website in Internet Explorer, deze browser is verouderd. Wij kunnen u niet garanderen dat de website optimaal functioneert. Wij raden u aan een andere browser te gebruiken.