Niesmann+Bischoff Flair

STOERE LOOK NU OOK VOOR DE FLAIR

Flair

Na de opzienbarende restyling afgelopen jaar van de Arto kon grote broer Flair uiteraard niet achterblijven. Zo heeft het vlaggenschip van Niesmann+Bischoff, de Flair, nu dezelfde aerodynamische uitstraling. ‘Kleren maken de man’, nietwaar? Deze luxueuze ‘grootmeester’ draait al twintig jaar mee in de camperwereld – tijd voor de vijfde generatie.

Tekst: CamperCaKe Foto’s: Niesmann+Bischoff, Kees Witvliet

Opbouw

Bijzonder is dat de Flair niet alleen met een nieuwe jas pronkt, ook het chassis is nieuw en wel van de nieuwe Iveco. De Iveco is al jaren het-onderstel voor de Flair, past dus als gegoten. De nieuwe Flair heeft standaard een drieliter motor met 170 pk. Genoeg power op de aangedreven achterwielen om ontspannen verre reizen te maken. Begin 2015, tevens de productiestart van deze nieuwe Flair, komt voor de Iveco een echte Wandler-automaat beschikbaar met een 205-pk-motor; zo wordt elke bergpas kinderspel. Ronduit comfortabel zitten de nieuwe SKA-stoelen met verstelbare veiligheidsriemen. Het uitzicht vanaf deze stoelen tijdens de rit is formidabel en goed zicht verhoogt de veiligheid.

Om hagelputjes in het dak te weren is een nieuw GFK-dak ontworpen. Dit polyesterdak heeft een extra dikke gelcoating; daarmee is het ook beter beschermd tegen UV-straling. De bodemconstructie is geoptimaliseerd. Bodem (5 cm) en tussenvloer (4,2 cm) vormen een aluminium sandwichconstructie, waartussen XPS (Styrofoam) als isolering is aangebracht. Ter versteviging dienen polyurethaan spanten. Watertanks in de dubbele vloer zijn zo ingebouwd dat ze, bij een storing, eenvoudig via de garage naar buiten kunnen. De inhoud van de schoonwatertank is vergroot tot 370 liter. Nieuw ontwikkeld zijn de bagageluiken, vermoedelijk afgekeken van de touringcar. Ze zijn met 4 cm dik XPS-schuim geïsoleerd en voorzien van twee slotvangers en één handbediening; twee gasveren houden het luik omhoog. De Alde 3020 vloeistofverwarming zorgt voor een aangename temperatuur in de gehele camper.

Slapen

Bij binnenkomst begrijp je direct waarom Niesmann+Bischoff graag het begrip ‘wellness’ hanteert. Het interieur straalt absoluut een gevoel van welbehagen uit. Iets dat je, met een beetje geluk, in een vorstelijke huuraccommodatie vindt, heb je nu gewoon in je eigen rijdende huis!

We nemen eerst maar eens een kijkje in de slaapkamer, achterin de camper. Je kunt kiezen tussen een queensbed of twee eenpersoonsbedden. In de door ons bekeken Flair is de laatstgenoemde bedopstelling aanwezig. Drie brede traptreden, veilig verlicht met nachtlampjes, geven toegang tot de bedden. Onder deze treden, die in z’n geheel omhoog klappen, is praktische bergruimte. Lig je in bed liever saampjes, maak er dan een riant tweepersoonsbed van. Sierlijk is het verlichte grasdecor boven de hoofdeinden. De grote bovenkasten rondom zijn onderverdeeld in vakken. Met een withouten schuifdeur sluit je de slaapkamer af.

Baden

Vervolgens komen we in de tussenruimte die de naam badkamer zeker verdient. Met de toiletdeur, voorzien van hetzelfde grasdecor, kun je het woongedeelte afsluiten. De douchecabine heeft dezelfde inrichting als thuis, met regen- en handdouche. Door vergroting van de schoonwatertank kun je nu dus vele keren onbekommerd genieten van een verfrissende douchepartij. Ruime aankleedruimte is er vóór de wastafel waarboven grote spiegels zijn gemonteerd. Rondom de aangepaste wastafel is meer aflegruimte en de fraaie designkraan levert water zonder spetteren. In de wc-ruimte staat een draaibare Thetford, prettig hier is het grote raam.

Koken

Van de badruimte belanden we in de keukenhoek, waar iedere kok graag domicilie zal kiezen. Het grote, lichte kunststoffen aanrechtblad met geïntegreerde spoelbak biedt veel werkruimte. Prettig is de ruimte rondom de gaspitten, voor hongerige gasten kun je flinke pannen kwijt. In een nis naast de leisteenwand is plaats voor de koffiemachine. Geen gebrek aan bergruimte in bovenkasten en laden. Praktisch is de indeling van de onderste la met ruimte voor grote flessen en twee afvalemmers. Tegenover het keukenblok staat de Tec-Tower opgesteld, compleet met oven.

Zitten

Zo zijn we aangeland in de living, dikke bankkussens nodigen uit om je er eens lekker in te nestelen. ’s Avonds weerspiegelt de indirecte verlichting rondom sprookjesachtig in de glanzende witte kastdeuren. Echt top is het nieuwe surround system waarvan de speakers onder de bovenkasten hangen. Met de tv hierop aangesloten geniet je optimaal van je geliefde programma’s. Tel daarbij op het ondeindige stofferingsaanbod en dan is wel duidelijk dat ieder hier z’n persoonlijke paleisje van kan maken!

De door ons bekeken Flair 870 E heeft een lengte van 8.83 meter. Daarnaast zijn nog acht indelingen verkrijgbaar, verdeeld over drie opbouwlengtes tussen 8.30 meter en 9.30 meter. Met onder meer drie barversies, drie versies met enkele bedden en twee modellen met een dwarsbed zal een ieder zijn favoriete indeling kunnen vinden. De vanafprijs van de nieuwe Flair is € 166.650.

U bezoekt de website in Internet Explorer, deze browser is verouderd. Wij kunnen u niet garanderen dat de website optimaal functioneert. Wij raden u aan een andere browser te gebruiken.