Sun Living S75 SL Style

VIJF GOEDGEKEURDE ZITPLAATSEN

S75 SL Style

Sun Living werd in 2008 als zustermerk van Adria gepresenteerd. Deze aantrekkelijk geprijsde campers blinken uit in eenvoud en innovatie. Ze zijn ‘made by Adria’; de campers komen uit een van de modernste camperfabrieken in Europa, in Novo Mesto (Slovenië). Dankzij het lichte interieur staat er een trendy camper die ook jonge doelgroepen zal aanspreken. Lees hieronder meer over de Sun Living S75 SL Style.

Tekst en foto’s: CamperCaKe

Wij maken een ritje in de aantrekkelijk uitgeruste Style-uitvoering, een halfintegraal van net onder de zevenenhalve meter.

Exterieur

De Sun Living S75 SL style heeft als basisvoertuig de Fiat Ducato met Euro 6 motor, standaard uitgerust met een relaxt vermogen van 130 pk; de gerobotiseerde automaat op ons testmodel is als optie verkrijgbaar. Tijdens een testrit over de Veluwe hoorden we weinig tot geen bijgeluiden en de Sun Living stuurde prima. Met een lengte van 7,42 m is de S75 weliswaar geen kleintje, het rijklaargewicht van 2840 kg is alleszins redelijk. Geen vrees voor hagel want dak en wanden zijn van polyester.

Aan de buitenkant vinden we extraatjes als een in kleur meegespoten voorbumper, mistlampen en 16 inch aluminium velgen. Wat veiligheid betreft is het dik in orde met ESP en hillholder, cruisecontrol, traction control met hill descent control en airbags voor chauffeur en passagier. De toegangsdeur oogt simpel, maar heeft wel een gemakkelijke, geïntegreerde instap en een hordeur. Aan beide zijden van de camper vinden we een toegangsdeur naar de ruime garage, waarin fietsen en al het campingmeubilair passen. Bijzonder is het bijgeleverde reservewiel met houder. Dat komen we niet dikwijls meer tegen. De Thule luifel en een groot panoramavenster boven de cabine behoren tot de standaarduitrusting van deze Sun Living Style.

Slapen, douche en toilet

Een camper van dik zeven meter heeft ruimte voor twee royale eenpersoonsbedden met een lengte van 2,10 m. Prettig is de brede opstap waaronder praktische bergruimte zit. Lekker knus bij elkaar liggen kan ook, gewoon even een extra matrasdeel ertussen leggen. Onder beide voeteneinden zijn twee royale kasten; één daarvan is een hangkast. Spotjes en een usb-aansluiting maken het comfortabel. Meer camperlengte biedt luxe mogelijkheden. Zo treffen we gescheiden ruimten voor de douche en voor het toilet. Doordat de geopende toiletdeur het woongedeelte afsluit, ontstaat er een fijne was- en omkleedruimte. Bovendien herbergt de vloer nog twee praktische opbergvakken, altijd handig. De inrichting van het toilet laat niets te wensen over, er is voldoende opberg- en bewegingsruimte. Ook de vierkante douchecabine is top; je sluit hem af met een kunststofdeur. Er is zelfs een zitmogelijkheid en ook een handdoekenstang ontbreekt niet. Die is trouwens ook handig voor natte jassen na een plensbui!

Wonen en koken

Door de glanzend witte bovenkasten en frisse bekledingskleuren, grijs en petrol (blauw-groen), oogt het interieur eigentijds. Lekker veel licht komt binnen via het cabinepanoramadak dat ook open kan. Helaas moet de zithoek het met een klein dakluik doen. Door het ontbreken van ramen in de deur en boven de dwarsbank oogt het hier ietwat donker. De dwarsbank heeft een verstopte vijfde gordelplaats met de zit in de rijrichting en een uitschuifbare voetensteun. De vaste tafel is verlengbaar tot bij de dwarsbank. Het hoekkeukenblok oogt eenvoudig met een Dometic driepits gasstel en spoelbak. Wel beschikt de kok over een Thetford oven en een 142 l koelkast die tegenover de keuken staat. Fraai is het doorlopen van de donker getinte koelkastdeur tot het plafond. Achter het bovenste gedeelte zit de tv-kast verstopt. ’s Avonds maakt uitgebreide sfeerverlichting het interieur knus. De vloer heeft opstapjes bij de zithoek en naar de slaapkamer, dus blijf alert.

Resumé

Voor een prijs vanaf € 66.900 krijgt de camperaar met de Sun Living S75 SL veel waar voor zijn geld, want de Style uitvoering biedt nogal wat extra’s. Wel oogt het plisséverduisteringssysteem in de cabine ietwat fragiel, hier is voorzichtigheid geboden. Met de mogelijkheid van een hefbed boven de zithoek zijn er zomaar vier volwaardige slaapplaatsen. Nog meer slapers? Ook van de zithoek is een bed te maken. Het is dan qua ruimte wel inschikken geblazen maar ja, er gaan veel makke schapen in een hok!


U bezoekt de website in Internet Explorer, deze browser is verouderd. Wij kunnen u niet garanderen dat de website optimaal functioneert. Wij raden u aan een andere browser te gebruiken.