KNAUS SAINT & SINNER

STOER EN GEDURFD!

SAINT & SINNER

Op de CMT in Stuttgart bracht Knaus de Saint & Sinner op de nieuwe Volkswagen Crafter als primeur. Het eigentijdse engel-duivel logo toont dat lust en deugd blijkbaar nauw met elkaar verweven zijn. Knaus heeft een samenwerking met Volkswagen om de Crafter tot een attractieve camper te ontwikkelen. Het eerste ontwerp lijkt wat dat betreft beslist geslaagd.

Tekst: CamperCaKe Foto’s: Knaus en ­CamperCaKe

Omdat dit slechts een prototype betreft wil Knaus de liefhebber van deze verrassende outfit niet teleurstellen. Het alternatief is de Saint & Sinner-uitvoering van de Fiat Ducato: met het kekke rood-witte uiterlijk van de gepresenteerde Volkswagen Crafter. Als basis dienen de Boxlife 630 ME (eenpersoonsbedden) en de Boxlife 600 MQ. Dit laatste model stellen wij graag aan u voor.

Exterieur en reizen

Deze kanjer is uitgerust met een 2.3 Multijet 130 pk Euro 6 motor en een heavy chassis. Dit betekent onder andere meer laadvermogen én betere remmen. Stoer ogen de markante neus en de 18 inch aluminium wielen van Borbet. Belangrijker nog is de hierdoor verbeterde wegligging. Wel traditioneel is de indeling, lekker compact met een dwarsbed achterin. Door z’n lengte van 5,99 meter is het een geliefd concept onder camperaars. Optioneel kan het achterbed als hefbed functioneren zodat een grote bagageruimte ontstaat. Veel privacy bieden de donker getinte S7 ramen van Dometic: wel zicht naar buiten, andersom lukt niet.

Alle ramen kunnen open en hebben combirollo’s met plisséverduistering. De Truma kachel, een Combi C4, houdt de camper ook bij temperaturen onder nul behaaglijk warm. Mede door een gedegen isolatie met polyethyleen schuim kun je zodoende het hele jaar door plezier aan deze buscamper beleven. Er is ruimte voor één gasfles van 11 liter in de gaskast. De schoonwatertank heeft met 110 liter voldoende inhoud en staat vorstvrij rechts achterin. In de afvalwatertank is plaats voor 85 liter, deze is optioneel vorstvrij te maken. De grote schuifdeur loopt soepel en is voorzien van een hordeur.

Wonen en koken

Gek op rood is beslist een voorwaarde om op de Saint & Sinner verliefd te worden! Die camperaar valt beslist als een blok voor dit interieur, waarin rood, zwart en wit fraai met elkaar in harmonie zijn. Verwacht geen zeeën van ruimte in een buscamper, wel een gezellig zitje. De bijgedraaide voorstoelen geven de comfortabelste zitplaats. Slim foefje is de uitschuifbare dinettebank. Zo kun je de buurtjes een iets royalere zitplaats bieden. De fraaie, zwart-rood leren bekleding geeft cachet aan het geheel. Onder de smalle, vaste tafel hangt een verlengstuk. Handig om ook op de bijrijdersstoel aan tafel te kunnen eten. Een royaal aflegvak boven de cabine laat snel veel spullen uit het zicht verdwijnen. Het hang- en sluitwerk aan de withouten bovenkasten oogt solide. Grappig is het S&S logo dat verspreid door het interieur is aangebracht.

Kokkerellen in een buscamper is een gezellige bezigheid. Bij mooi weer sta je immers bijna buiten je potje te bereiden, want het keukenblok staat half voor de schuifdeur. Handig dat de laden van het rood-witte keukenblok zowel van binnen als van buiten bereikbaar zijn. Het aanrecht omvat een Dometic tweepitsgasstel en een spoelbak met sierlijke kraan. Een kruidenkastje met verlichting dient als design wanddecoratie. Aansluitend staat op ooghoogte een Waeco compressorkoelkast (90 l) met een ruime kast eronder. Zelfs een hangkast, weliswaar smal, ontbreekt niet.

Slaapgedeelte en badkamer

Deze bus is uitgerust met een doucheruimte, geplaatst in de doorloop naar de bedden. Over de ronde douchebak ligt een houten afdekplaat met hetzelfde design als de vloer. Door een halfronde schuifdeur te sluiten ontstaat de douchecabine. Een raam in de toiletruimte maakt het snel weer droog en fris. Verder zijn er een Thetford draaitoilet, een hoekwastafel en een praktische spiegel. Door de spiegel om te klappen bent u van voeten tot kruin zichtbaar! Boven het dwars geplaatste tweepersoonsbed achterin hangen veel bovenkasten. Twee speakers boven het bed laten je wegdromen op romantische tonen of stuiteren op heftige gothic natuurlijk.

Zijn populariteit dankt de buscamper ongetwijfeld aan de flexibele mogelijkheden op vakantie en rondom huis. Enig overleg qua bewegingsruimte is onontkoombaar door de beperkte binnenruimte. Met deze Saint & Sinner staat u in elk geval niet anoniem op de camping of camperplaats! De vanafprijs voor deze bijzondere uitvoering ligt op €75.073,-

U bezoekt de website in Internet Explorer, deze browser is verouderd. Wij kunnen u niet garanderen dat de website optimaal functioneert. Wij raden u aan een andere browser te gebruiken.