Eura Mobil Integra Line 655 EB

Mondial maakt furore

Mobil Integra Line 655 EB

Eura Mobil, de camperbouwer uit het Rijnlandse Sprendlingen, behoort tot de Triganogroep en is zonder meer een grote speler op de Europese markt. Met een reputatie van bouwer van degelijke, klassieke campers, komt Eura Mobil nu creatief voor de dag. Er valt, qua interieurstijl, voortaan iets te kiezen: de klassieke uitstraling van de Empire Style of de Chalet Style. Deze laatste geeft de camper een Alpenchaletsfeer door de wildeiken houtstructuur. Nog een nieuwtje: de Mondial ‘special edition’. Deze is verkrijgbaar bij drie halfintegralen in de Profila One serie, twee indelingen in de Profila T en één Integra Line (integraal).

Tekst: CamperCaKe Foto’s: fabriek

De Mondials zijn allemaal net onder de zeven meter lang en herkenbaar aan hun afwijkende striping en een aantrekkelijke prijs. Uiteraard volgens het Eura Mobilconcept voorzien van dubbele bodem en met veel extra’s. Wij nemen een kijkje in de Integra Line Mondial, uitgevoerd in Chalet Style.

Exterieur en reizen

De Integra Mondial staat op Fiat Ducato light chassis met standaard een 2.3 Multijet 130 pk dieselmotor. Diverse extra’s, normaliter in pakketten gestopt, zijn bij deze Mondialuitvoering standaard. Zoals een Zenec radio/navigatie systeem, airco, cruisecontrol en ESP. Met bovendien een fietsendrager en een luifel, lekker compleet dus! Eura Mobil bouwt houtvrij: de sandwich wanden, dak en vloer van polyester. Uiteindelijk komen er geen schroeven aan te pas: alles wordt met elkaar verlijmd, zodat lekkage niet voorkomt. Door wanden in een aluminium profiel te verlijmen ontstaan bovendien geen koudebruggen. Als isolatiemiddel dient gehard polyurethaanschuim. Doordat verwarmingsbuizen in de dubbele vloer liggen ontstaat efficiënte en gelijkmatige verwarming van de camper. De geïsoleerde schoonwatertank staat in de dinettebank, bij de vuilwatertank is verwarming en isolatie als optie mogelijk. Het waterleidingsysteem omvat een drukwaterpomp en harde flexibele buizen. Een garage die van beide zijden bereikbaar is biedt voldoende ruimte voor al het campingmeubilair. Met 450 kg laadvermogen is selectief te werk gaan het devies, overigens van belang voor iedere camper met een maximale massa van 3500 kg.

Vanuit de cockpit heeft de bestuurder, door het aflopende dashboard, goed zicht op het wegdek. De grote busspiegels geven prima zicht naar achteren maar wees extra alert bij rotondes. Het zicht naar opzij wordt enigszins beperkt door de spiegels en de brede A zuil. Dat vergt gewenning!

Wonen

Prettig is de instap via twee lage, geïntegreerde treden door de brede toegangsdeur (60 cm). De onderste trede valt wel wat smal uit, een verlichte handgreep biedt houvast. Vernieuwend, zo komt het interieur in Chalet Style over, een complete metamorfose. In het woongedeelte is op de L-bank en beide voorstoelen plaats voor vijf personen. Luxe extraatje in de voorstoelen is de opblaasbare lendesteun voor een relaxte zit. De keuze in stoffering en gordijnen is groot, dus zeker voor elk wat wils. De zachte plafondbekleding oogt aangenaam. Bovendien dempt die het geluid van een regenbui. Een creatieve rand langs het plafond verlicht het interieur sfeervol en schijnt voorts in de bovenkastjes. Daarnaast bieden twee plafonnieres goed werklicht of dragen bij aan de sfeer. Praktisch zijn twee royale bergvakken in de donker getinte vloer.

Koken

Het keukenblok, links naast de toegangsdeur, is bescheiden van afmeting. Op het driehoekig gevormde gasstel is voldoende ruimte voor drie pannen. Met nog een vierkante spoelbak rest er verder weinig ruimte. Gelukkig brengt hier een los verlengstuk uitkomst. Leuke wetenswaardigheid is dat bij alle kranen in Eura Mobil campers het uiteinde omhoog kan draaien tegen hinderlijk druppen. Berging voor keukenspullen is geen probleem met grote boven- en onderkasten en een brede lade. Praktisch: het handvat op de lade is een handige plek voor hand- of theedoek. Een afzuigkap en keukenrolhouder maken de kookplek compleet. Aansluitend staat de hoge Thetford koel/vrieskast (142 liter) met de grote flessen/groentelade.

Slapen

Ronduit luxueus is de slaapkamer met twee eenpersoonsbedden die uiteraard wel leefruimte opsnoepen. Twee brede treden zorgen voor een comfortabele instap. Aan kastruimte geen gebrek. Onder beide bedden is hang/legruimte, boven de bedden zijn vier bovenkasten en naast de koelkast is nog een smalle hangkast. Dus plek voor een flinke garderobe. Boven de voorstoelen hangt een tweepersoons hefbed. Ook dit bed is makkelijk toegankelijk doordat het laag zakt.

Douche/toilet

Een stevige houten deur geeft toegang tot de badkamer. Goed uitgerust met Thetford toilet, wastafelmeubel, grote spiegelwand en kastruimte voor toiletartikelen. Ruim is de douchecabine die sluit met een ronde kunststof draaideur. Een klein dakluik zorgt voor verfrissing.

Resumé

Deze Integra in Mondialuitvoering is reisklaar en geeft voor de prijs van € 82.950 veel waar voor zijn geld.

Benieuwd hoe zo’n camper wordt gebouwd? Dagelijks start om klokslag 9 uur een rondleiding door de Eura Mobilfabriek in Sprendlingen; iedereen is van harte welkom. Als afsluiting staat een lekkere kop koffie klaar. Echt een aanrader!

U bezoekt de website in Internet Explorer, deze browser is verouderd. Wij kunnen u niet garanderen dat de website optimaal functioneert. Wij raden u aan een andere browser te gebruiken.