Pössl Summit 600 Plus

EEN DEBUTANT MET ALLURE

Summit 600 Plus

Het is booming business wat de verkoop van buscampers betreft. De almaar stijgende cijfers noopten specialist Pössl zelfs tot het openen van een nieuwe fabriek. In het Duitse plaatsje Vielbrunn, bij Michelstadt in Hessen, draaien sinds juli 2017 de machines op volle toeren. En hier rolt meteen ook een nieuwe serie van de band: de Summit Plus, een royaal uitgeruste bus met twee indelingen (640 en 600). Door de concurrerende prijs zijn de verwachtingen hooggespannen en moet de teller voor seizoen 2018 op tweeduizend stuks staan. Wij stellen de kleinste van de twee aan u voor, de Summit 600 Plus.

Tekst en foto’s: ­CamperCaKe

Exterieur en reizen

Deze nieuweling heeft standaard de Citroën Jumper als basis met een krachtige 160 pk Ad Blue motor. Tijdens onze proefrit bleek dit een prettige combinatie zonder hinderlijk motorgeluid. Verder zijn ABS, ESP en 16 inch aluminium velgen standaard én gelukkig ook twee airbags. Zelfs de metallic lak, Seitz inbouwramen en een 70 cm brede instap bij de toegangsdeur zitten bij de prijs inbegrepen. De Summit Plus is in maar liefst negen kleuren leverbaar. Donker getinte Seitz ramen zijn voorzien van traploos verstelbare rollo’s. De uitzetramen blijven op iedere gewenste stand openstaan, handig als er net een boom of tak in de weg staat. De stoelen zijn draaibaar en prima in hoogte verstelbaar. Pech voor de gemakzuchtige camperaar: Citroën levert helaas geen Jumpers met automaat. Wel kan gekozen worden voor een elektrische schuifdeur (optie). Na een lichte aanraking sluit of opent deze geruisloos, ideaal voor de eigenaar én voor z’n buren op de camping of camperplaats. Rechts achterin is opbergruimte met plaats voor twee gasflessen, een grote en een kleine. Omdat wij een prototype bekeken ontbrak de schoonwatertank, links achterin. Door het omhoog klappen van het middelste bedgedeelte ontstaat een flinke bagageruimte zodat zelfs een motorfiets mee kan. Sjorogen in de bodem maken het mogelijk dat bagage goed kan worden vastgezet.

Interieur

In de zithoek valt de vernieuwde gordelconstructie bij de dinettebank in het oog. Deze weegt zelfs tien kilo minder dan de bestaande. De Truma kachel staat in de dinettebank Zo is de warmte direct waar die moet zijn: in het leefgedeelte. De afgeronde meubels, bekend van medeconstructeur Heinrich, geven cachet aan het interieur. Kastkleppen in twee contrasterende tinten geven de finishing touch. Bijzonder is het ruimtelijke gevoel binnen, mede veroorzaakt door het vrije zicht van voor naar achter. Ook het sierlijk afgeronde keukenblok draagt daaraan bij. Het is trouwens ook een stuk gemakkelijker binnenkomen zo. Op het aanrecht vinden we twee gaspitten, een spoelbak én een zee aan werkruimte. Fantastisch voor zo’n compacte camperbus. De halfronde hoekkast is lekker overzichtelijk. Daarnaast zijn er nog drie laden. De Dometic absorptiekoelkast (90 l) is ook in het keukenblok opgenomen, evenals praktische kruidenrekjes die de wand sieren.

Slapen en badderen

Achterin vinden we een riant tweepersoonsbed en zien we dat in de diepe bovenkasten rondom flink wat kleding kan verdwijnen. Leuk zijn de twee zogenaamde kattenogen in de beide hoeken, een goede nachtoriëntatie. Een noviteit is de verborgen kledingkast onder het hoofdeinde: even op de kledingstang drukken en voilà je overhemden komen zo naar je toe.

De goed ingerichte toiletruimte krijgt een dikke voldoende. Achter een ruimtebesparende schuifdeur staat een Dometic draaitoilet met voldoende beenruimte. De douchecabine creëer je door de wastafelwand een kwartslag te draaien. Simpel en doeltreffend. Met ook nog eens goed zicht in de spiegel is alles prima voor elkaar. Luxueus is de dubbele verlichting in de badkamer en in de woonruimte: de nachtverlichting is blauw.

Resumé

Pössl brengt met deze Summit Plus een kanjer voor het voetlicht. Bedrading en leidingen zijn netjes weggewerkt, elektronica en zekeringen zitten in een afgeschermd kastje in de dinettebank. Doordat wij een prototype bekeken was alles nog niet perfect afgedekt maar dat zal in de serieproductie zeker Pössl-waardig zijn. De all-in prijs voor deze debutant bedraagt € 55.030.

U bezoekt de website in Internet Explorer, deze browser is verouderd. Wij kunnen u niet garanderen dat de website optimaal functioneert. Wij raden u aan een andere browser te gebruiken.